Fejétől bűzlik a DAC?!

Barak László | 2013. szeptember 13. - 15:18 | Vélemény

Ahhoz képest, hogy a DAC 1904 futballklub tulajdonosaitól csütörtökön még mindössze egy meglehetősen zavarodottnak és hisztérikusnak tűnő nyilatkozatra telt a bundagyanúba keveredett játékosairól szóló hír nyomán, péntekre kétségkívüli a fejlődés. Lehet, hogy aludtak egyet - vagy nem - a meglepetés okozta sokkra…?

Csütörtökön még csak annyit toltak, hogy mekkora sokkot kaptak ők, meg hogy milyen bazimód föl vannak háborodva a történtek miatt.

Péntekre sikerült magukból kiizzadni, hogy azonnali hatállyal fölfüggesztik a bundabotrányban érintett focistáik játékjogát. Az ártatlanság vélelmét is figyelembe véve - teszik hozzá.

Még szép, faszikáim, hiszen az ártatlanság vélelme még egy tetten ért gyilkost is megillet – jogilag. Konkrétan: amíg az illetékes bíróság meg nem hozza a jogerős döntést.

Érthető? Jogilag! Tartalmilag, azaz erkölcsileg viszont a tetten ért gyilkos rögtön és eleve gyilkosnak számít bárki szemében. Épp úgy, ahogy az ártatlanság vélelmére tekintettel is, titeket szánalmas lúzereknek, avagy senkiházi szélhámosoknak tarthat a közönségetek, kedves klubmágusok. Attól függően, hogy tudtatok-e az alantas machinációkról, részesei voltatok-e azoknak, esetleg olyan gizda taplók voltatok, mint akik futballmeccset legfeljebb egy alagútban robogó gyorsvonatból láttak…

Ezért ti az ártatlanság vélelmét szem előtt tartva sem prédikálhattok már nagyon régen „a dunaszerdahelyi labdarúgás pozitív megítélése érdekében“ eszközölt „törekvéseitekről“, meg az elvégzett „munkáról”, ahogy azt hangzatosnak szánt, de inkább falmellékinek sikeredett pénteki nyilatkozatotokban igyekeztek elhitetni az ezerfejűvel... Mert ez a rizsa olyan, mintha a gyökér dunaszerdahelyi Batman tolná, hogy szabadidejében gyíkemberekkel szokott focizni.

Ugyanis amit ti Dunaszerdahelyen a labdarúgás fedőnév alatt műveltetek, az nem igazán volt más - az ártatlanság vélelmét szem előtt tartva persze -, mint az érdemi munkakerülés, alantas nyerészkedésre irányuló hókuszpókusz, szimpla parasztvakítás. A legkisebb erkölcsi és anyagi kockázatvállalás nélkül.

Igaz viszont az is, ez a szánalmas és szégyenletes projekt eszetekbe sem juthatott volna a dunaszerdahelyi önkormányzat hathatós együttműködése nélkül.

Az első felvonásban még az éjjel-nappal a legnagyobb felvidéki magyar képében tetszelgő Pázmány Péter és csapata, a folytatásban pedig a jelenlegi polgármester, Hájos Zoltán és mamelukjai alkotta slepp politikai és gazdasági támogatásával kaszáltatok fingot a pályán, pályán kívül meg a fekete zsozsót – állítható az ártatlanság vélelmét szem előtt tartva persze…

Nem beszélve arról a szerencsétlen „kemény magról” amelynek eleinte a pártotokon és a Pázmány meg Hájos pártján hőbörgő tagjait bagóért sikerült megvennetek kilóra. Ti a hókuszpókuszhoz szükséges tompa közönségnek, utóbbiak, pázmányék meg hájosék pedig agymosott választóknak…

Más lapra tartozik, hogy most már leesőben a tantusz és tulajdonképpen ugyanezek az emberek - a kemény mag - küldözgetnek benneteket Dunaszerdahelyről a búsba...

Tudjátok miért, köcsögök? Talán, mert ők veletek ellentétben tényleg szeretik a focit…!

Így megy ez, így állunk most. De jó lesz megjegyezni, ez a jelenlegi hónaljszagú bundagyanú egészen biztosan még a legkevésbé sem az undorító szappanopera végjátéka. Lesz itt még sár- meg szardobálás, gurítás, ügyeskedés, sőt, nemzeti színekre mázolt mártírkodás, ellenségkeresés dögivel. Ugyanúgy, mint eddig, amikor el kellett terelni a figyelmet a piszkos trükkökről.

Meddig még?! Ez bizony majdnem kizárólag azokon az embereken múlik, akik tényleg szeretik a focit...