Kotlebák és kézmosások ideje

Ardamica Zorán | 2013. november 24. - 13:00 | Vélemény

Szlovákiai megyei választások, 2013, 2. forduló. Kit érdekel...???

A szavazni jogosult állampolgárok 82,71 százalékát ezek szerint nem.

Nem kötelező sem az érdeklődés, sem a voksolás. Ehhez joguk van, nem vitatja senki. Hogy akár okuk is volt, az sem vitatható.

De a következő szavazásig legyenek szívesek vagy nem panaszkodni, vagy ha igen, akkor lássam a hamut! Sok hamut a megbánó kotrbájukon! Különben, már elnézést, de pofa be!!!

Csak mert a 4 évre szóló érdektelenség és nem szavazás 4 évre szól! Sőt, többre, ha a győztes ügyesen építi ki hatalmát. Ez a demokráciákra szintén érvényes. Viszonylag tehát hosszú távú következményekkel jár egy-egy meggondolatlan proteszt-szavazás vagy proteszt-nemszavazás. Annak pedig már tanúi voltunk párszor Szlovákiában, hogy amit 2-3 esztendő alatt kinyírt a hatalom, azt örökre elsirathatjuk. Szinte semmi sem alakult, éledt újra mindabból, amit csak egyszeri használatra (sem) alkalmas fazonok hazavágtak.

Vannak naiv és vannak ostoba emberek.

És vannak nácik. És vannak magyar nácik. Nem újság, SZÓLTUNK. Ki is lettünk szépen seprűzve a nemzetből...

Nagy részük azt hiszi, Kotleba megoldja a cigánykérdést.

Most mondom, már nem tudom, hányadszor: NEM OLDJA MEG! Azért sem, mert NINCS olyan, hogy cigánykérdés.

Van egy sor társadalmi gond. Az összefüggő problémasoroknak köszönhetően a társadalom egyes csoportjai látványosan és jellegzetesen, de nem feltétlenül általánosíthatóan nem standard helyzetbe kerültek és ott ragadtak. Ez a nem standard leginkább rettenetes. (Erre azért emlékezhetnének, azok a Kotleba-szavazók, akik bár saját, ugyancsak kilátástalan helyzetükben mások szociális vagy gyereksegélyét irigylik, s a saját sorsuk jobbra fordulását mások segélyeinek elvételével kívánják megoldani. Ez csak egyetlen példa a dögöljön meg a szomszéd tehene is típusú intoleráns, rosszindulatú, fantáziátlan és passzív alapállásra.) Az említett nem standard helyzetek olyan bonyolult hálót képeznek, amelyet eddig – és a hanyagolásra nincs mentség – egyetlen hazai kormány (Csehszlovákia megalakulásától, s nem csak 1989-től) sem volt képes jól, sem hatásosan kezelni. Éppen amiatt az intolerancia miatt, amelynek hála egy olyan alak, akinek előző, neonáci jellegű pártját bírósági határozattal kellett megszüntetni, most a megye élére kerül. Ne legyenek illúzióink: így az őt pojácának használó személyek köre is odakerül.

Ehhez képest egy megyei parlamenti többséggel (egyelőre) nem rendelkező, de a vérszagot jól érző provokatőr biztosan nem old majd meg semmilyen társadalmi nagyságrendű kérdést. Még Besztercebánya megyében sem. Sőt, szítani fogja a tüzet!

Tehát kedves szavazók, az, hogy „legalább beszél” a (a???) problémáról, adott esetben nem a megoldáshoz visz közelebb, hanem a mind nagyobb fokú békétlenséghez.

És kedves Kotleba-szavazó és nem szavazó magyarok, és most már a nem Kotleba-szavazó, de szavazó magyarok, ti lesztek a következők a sorban. Lásd a megye e választásokon lesajnált, ám nemsokára eszünkbe juttatandó jogköreit! És lásd a megyei parlamenti munka megkerülésének, obstruálásának és ignorálásának akár törvényes lehetőségeit, kereteit.

Majd a ti gyerekeitek alól szűnnek meg felsőoktatási és középiskolai szervezeti egységek vagy akár egész iskolák. Majd a ti és házastársaitok, testvéreitek munkahelye kerülhet veszélybe egyes visszatartott pénzek és / vagy hivatali átszervezések, némely aranyos hivatalnokok személyes elkötelezettsége révén. És a déli járások – kedves szlovák Kotleba-szavazók, akik délen éltek, figyeljetek: – elfelejthetik a megyei hatáskörbe eső fejlesztéseket ezen a gyönyörű vidéken. De minimum pitizni, bratyizni és nyalizni kell majd a töredékükért. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Szóval lesz itt romakérdésen kívül látványosan magyar- és szlovákkérdés is. Akkora kérdőjelekkel, mint amekkorák csak elférnek az új ispán álkatonasapkás kotrbájában. Mert ugye a „Jobbik Szlovákiáért Mozgalom” ugyanúgy kiválasztja magának a jobbik szlovákokat, mint ahogyan azt a nemzeti meggyőződést kisajátító alakulatok mindenhol máshol megteszik. A kérdés csak az, hogy a kiszelektáltak majd szépen csendben dögöljenek-e meg maguktól és maguknak, vagy pedig lesz javaslat ún. végső megoldásra is...

Igenis mindenkinek joga van a szuicid mazochizmushoz! De ha közben azokat is bántjátok, akiknek más perverzióik vannak, például: bármennyire nem normális elvárás már ez, de azért normálisan, békésen élnék dolgos hétköznapjaikat, az nem jó. Egyes esetekben bűn.

Kotleba a 71397 szavazat mellé kapott tőletek (is) társadalmi teret, megerősítést és lehetőséget a következő időszakban olyan struktúrák kiépítésére, amelyek majd a parlamentben biztosítják számára a legitim nagypolitikai jelenlétet.

Nem óhajtom a Besztercebánya megyében élő magyarok és cigányok sorsát (memento Zoboralja!) teljes mértékben a magyarországi szélsőjobbot, extrémista gyűlöletet a szlovákiai magyarság sajnos fogékony soraiba importáló hazai politikai és „civil” elit nyakába varrni. Az viszont evidens, hogy (magyar) szavazatra kiszámolható, mekkora mértékű felelősséget viselnek e más kisebbségek kárára magyarkodó magyarvezetők a következményekért!

Mindenkinek kivétel nélkül gratulálok!

Lehet menni kezet mosni. (Pilátus kollégátokat üdvözlöm...)