KÖZÖS ÜGY: „Szpolupráca” (felvidéki) magyar módra

Barak László | 2014. február 6. - 16:21 | Vélemény

Valahogy nem fröcsög most az a seregnyi magyar közösségi akolban tenyésztett harci birka, akik a számadó juhász SZPOLUPRÁCA vezényszavára szokták volt tömegével lebégetni a Bugárékat.

Kivált, amikor a Híd politikusai elfogadták Robert Fico ajánlatát a kormánybiztosi poszt betöltésére. „Csak a pénz miattmegahatalommiattszpoluprácázikámaszlovákmagyarvegyespárt” – visszhangzott a szlovákiai magyar közélet porondja anno. Méghozzá olyan hangosan, hogy vélhetően a hisztérikus lárma miatt, a Híd vezére hirtelen fölindulásból le is mondatta pártja kisebbségi kormánybiztosnak delegált politikusát. Hiba volt. A söntések szóhasználatával, puhapöcsűség. Bármilyen jó szándékkal volt is kikövezve az útvesztő…

De lám csak, nem mindenki ilyen puhapöcs ám ittejd (értsd. Felvidék)! Itt van például mindjárt maga a magyar közösség számadó juhásza, illetve a vírusirtó felvidéki díszmagyar, Berényi Józsi.

Vagy esetleg van, aki nem vette észre, hogy csont nélkül alispán lett ebből a kétszínű, gátlástalan karrieristából? Méghozzá kizárólag a Fico-féle Smer SD megyei helytartóinak köszönhetően? Annak a Tibor Mikušnak a kegyéből, akinek Berényi József a szlovákiai magyarok közös ügye jegyében üzent hadat ősszel a megyei választásokon…?

Hogy aztán hadüzenet ide vagy oda, Berényi és Mikuš kézen fogva biciklizzék végig a választási kampányt. Mint kamasz szerelmesek vagy épp vérszerződéssel megpecsételt testvériségre fölesküdött lyuksógorok. És ezt az undorító színjátékot, kérem szépen, mindenki láthatta. Kivéve, akiket nem vakított el a kicsinyes, butító és nyomorba döntő pártbuzgalom. Ennek ellenére voltak elegen, akiknek semmi sem drága, hogy megtalálják a hozzájuk legközelebb kimeresztett kinyalható segget. Meg hogy egy kis baksisért, esetleg a zellenség truccára, de nyilván leginkább csak a perverz nemzeti önkielégülés céljából, behunyt szemmel nyomuljanak az urnákhoz…!

Nincs ebben a helyzetben egyébként semmi rendkívüli. E keresetlen sorok sem azért születtek tehát, hogy megváltasson általuk a mocskos világ. Mindössze azért érdemes véleményt nyilvánítani az „eseményről”, konkrétan arról, hogy Berényi lefeküdt a Smernek, hogy tükröbe nézhessenek a feszt magyarságukból élő csalók. De főként azok a lúzerek, akik általában akár saját akasztásukhoz is mozgósíthatók előtapsolónak. És még ők picsognak vezényszóra gúnyosan SZPOLUPRÁCÁRÓL. Ezek a szerencsétlenek, akik évtizedek óta önként, mintegy szolgálat gyanánt lógnak azon a szopóágon, amelynek másik végén épp azok a percemberkék élveznek, akik kizárólag miattuk létezhetnek...

U. i.:

Figyelem: Már most lehet hangolni a következő aktusra: március 15-én államfőválasztás lesz Szlovákiában! Kaphat megint a szar egy irgalmatlan nagy pofont!