Álszentek üzenete

Buchlovics Péter | 2014. március 8. - 18:55 | Vélemény

Azon vajon nem gondolkodik el a tisztelt érseki hivatal, hogy manipulálni és félrevezetni vajon bűn-e? Netán azon, hogy az álszentség mennyire kedves Isten előtt?

A Nagyszombati Érseki Hivatal fel van háborodva, kéremszépen. Merthogy szegény Ján Košiar, ahh, csúnya erőszak, jajj, megszentelt helyen és fuj, és rondaság, nem illik és nem szabad….

Gyomorforgatóan álszent ez az üzenet. Merthogy egy betűt sem szánnak arra, vajon mi is háboríthatta fel a pap viselkedésében a hívőket, és egy férfit konkrétan arra, hogy rátámadjon a tisztelt papra. Persze hogy erről nem papolnak, mert akkor be kéne ismerniük, hogy ha Róbert Bezákért szólt volna a mise, akkor nem tartható ugyanaz a mise Róbert Bezák ellen ugyebár….

Megint a szar takargatása, megint a szemforgató, mindent mindennel összemosó mentegetés….

Egyházi reform és megújulás? Ferenc pápa szellemiségének és értékrendjének tisztelete? Ugyan már – ez a szlovák katolikus egyház felső vezetésében nem divat, ugyebár….

Minek is – Bezák is már jó helyen van, jó messze, Olaszországban, kolostorban, hogy még a puszta jelenlétével se zavarhassa a hazai tiszteltek eddigi hatalomnyaló praktikáit és üzelmeit. Amelyek takargatásában és az önkényeskedő pap mentegetésében élen járnak – eszerint.

Ez Isten szemében bocsánatos, apró bűn, ugye, főképp, ha rá mutogatnak és a nevében beszélnek.

Hányinger a köbön.

Címkék: Róbert Bezák