Korrupció és nemzeti büszkeség…

Barak László | 2014. december 11. - 15:02 | Vélemény

Az a szakállas vicc ugye megvan, hogy egy fagyott veréb leesik a villanydrótról az útra. Aztán arra jön egy tehén és leszarja a verebet. Az a meleg tehénlepényben magához tér és elkezd ugrálni. Nem sokáig, mert egy ugyancsak arra közlekedő autó szétlapítja. Mi ebből a tanulság? Aki le van szarva, az ne ugráljon!

Nem kell különösebben fantáziadúsnak lenni ahhoz, hogy erre a viccre asszociáljon az ember, amikor, mint a csapból a víz, úgy folyik a magyarországi az Orbán-rezsimet kiszolgáló lakájmédiából az USA-t mocskoló propaganda. Csak azért, mert az amerikai diplomatáknak büdös lett az intézményesített állami korrupció. Vagyis az, hogy a magyar kormány környékén sütkérező paraziták pénzért vagy egyéb juttatásra való kilátásért cserébe gátlástalanul jogosulatlan előnyhöz juttatják kuncsaftjaikat. (Jogosulatlan előny például, hogy az adóhatóság illetékesei tétlenek az adócsalókkal szemben, avagy állami pályázatokon olyan pályázók nyerhetnek csak, akik lefizetik a döntéshozókat stb.)

Hogy a húgyagyú kocsmai politológusok is megértsék: az állami korrupció lényege az állampolgárok meglopása. Ha ugyanis az állami költségvetésből hiányzik a korrupt állam miatt a pénz, akkor adókkal nyomorgatják még a költöző madarakat is, az állampolgároknak járó állami szolgáltatások színvonala pedig – az egészségügy, az oktatásügy, a szociális juttatások, az úthálózat állapota stb. – a béka segge alá süllyed.

Az egyébként érthető, hogy a tetten ért tolvaj tagad, pattog, mint kecskeszar a deszkán és ezerrel piszkítja leleplezőit. Ez esetben azokat az amerikai diplomatákat, akiknek tele lett a tökük a korrupt állami hivatalnokokkal. Természetesen önérdekből, leginkább azért szólnak be egyre intenzívebben a tolvajoknak Magyarországon és Szlovákiában, mert azok az itt vállalkozó amerikai cégeknek is(!) kárt okoznak. Ha valakinek esetleg nem lenne érthető, azért van az is felkiáltójelezve”, mert bizony nemcsak az amerikai cégeket fosztogatják közvetlenül és közvetve a korrupt hivatalnokok, hanem elsősorban a magyar állampolgárokat! Szlovákiában meg nyilván a szlovák állampolgárokat. Mégpedig, ahogy az fentebb olvasható, kivétel nélkül mindenkit, minden egyes állampolgárt!

Épp ezért érthetetlen és egyben elkeserítő a prosztó, überostobaságra valló és önsorsrontó az USA-val szembeni vonatkozó fenekedés. Konkrétan az a tény, hogy vírusként szaporodnak azok a húgyagyú kocsmai politológusok, a világhálón maszturbáló debil trollok, akik holmi téveszmés nemzeti büszkeség okán tulajdonképpen az őket naponta fosztogató korrupt tolvajok védelmében, a korrupt tolvajokat leleplező és szívató amerikai diplomatákkal, közvetve pedig az USA-val szemben ugrálnak... Miközben épp védenceik, vagyis a korrupt állam szart és szarik folyamatosan a fejükre Magyarországon és Szlovákiában is. Hogy előbb-utóbb laposra legyenek taposva, mint a leszart veréb. Például, Putyin limuzinja által…!