Nincsen legpocsékabb nemzet, csak legpocsékabb politikusok vannak

Barak László | 2015. február 19. - 17:34 | Vélemény

Az, hogy Orbán Viktor mikor, hogyan és mekkora segget csinál a szájából, nem igazán fokozható. Akkor sem, ha valamelyik nap eszébe jut, hogy ténylegesen leszarja Nagy Imre sírját. Vagy meghirdeti, hogy a vonatkozó „nemzeti konzultációból” kifolyólag kérvényt nyújt be a Kreml „törzsfőnökének” Magyarország Oroszország általi annektálása céljából. Jelképesen ugyanis mindkét mutatványt letudta már. Így még azzal sem okozna különösebb meglepetést, ha megalapozott „nemzeti érdekre” hivatkozva, egyszer csak elrendelné a Szent Korona beolvasztását, hogy serblit kalapáltasson belőle az észak-koreai óriásbébinek, Kim Dzsong Unnak. Mondjuk, a „keleti nyitás” jegyében…

Ilyen alapon tök mindegy, mi jár az ilyen fejében. Előbb-utóbb úgyis kénytelen lesz megszívni majd. Illetve le lesz majd nyomva a torkán, amit megfőzött. Mert egyszerűen ez a sorsa minden olyan seggfejnek, aki azt hiszi, hogy ő az orákulum. Lásd a világtörténelem mindenkori hólyagjainak életrajzát.

Tény viszont az is, általában akkora szartenger marad az effélék nyomában, amelyből akár több emberöltőn át eltarthat a hátramaradottaknak kievickélni. Lásd azt a milliós nagyságrendű szektát Magyarország határain belül és túl is, amelynek tagjai tulajdonképpen ennek a kártevőnek a klónjai.

Elég akár csak felületesen megszemlézni az internetet, hogy kellőképpen elborzadjon az ember pld. azoknak a trolloknak a mérhetetlen ostobaságtól, akik mindegyike egyszeriben azt a moslékot okádja magából, amivel nap mint nap etetve van a gazda által. Méghozzá önként és dalolva…

Teljességgel elképzelhetetlen ugyanis, hogy azt a rengeteg hülyét személyesen képeznék ki szervezett pártfejtágítókon holmi illetékes őrmesterek, komisszárok. Mondjuk, a feltétlen „ruszofilségre”! Magyarabbul, oroszimádatra. Méghozzá Európában! Annak is a kellős közepén! Egy olyan nemzetet megfertőzve, amelynek közel-távol egyetlen olyan sorfordító időszaka sem volt, amelyben nem az oroszok taposták volna őket meg!

Mi van mégis megint?! Talán nem terjed járványszerűen a Putyin-kultusz? Ezzel párhuzamosan pedig a Nyugat- meg az Amerika-ellenes fíling?

És ezt az abnormális jelenséget az a tény sem teheti jelentéktelené, hogy a megszólalók (kommentelők) jellemzően nem mások, mint kudarcélményekkel terhelt, tanulatlan barmok. Akik zöme csakis saját tehetetlenségét, élhetetlenségét ellensúlyozandó csüng a legaljasabbul önző, gátlástalanul hatalommániás politikusok ajakán és zabálja kritikátlanul parasztvakító kliséiket. Vagy éppen annak az orosz birodalmi propagandának a túszai lennének ők, amellyel az orosz titkosszolgálatok fertőzik egyre intenzívebben az étert?

Miközben ugyanezekre a csicskalelkű, csöves „politológusokra” már régen ráomlott volna a söntés, ha hazai bujtogatóik nem fejnék olyan sikerrel a bárgyú Európai Uniót, mint amilyennel teszik ezt valamennyi posztkommunista provincián. Nem beszélve arról, hogy a főként az olyannyira gyűlölt amerikaiak által finanszírozott NATO nélkül a buckalakó jelenkori orosz muzsikokhoz hasonlóan tengethetnék szaros életüket. Miközben, amint erre vágynak, bár deklaráltan, elvileg ugyan mindenki egyenlő lenne, akárcsak a kommunizmus idején, ám legfeljebb arról álmodozhatnának, hogy Trabantban utazni élvezet… Míg a mindenkori egyenlőbbek röhögve kiköpnének rájuk a szolgálati mercikből…

Ez van. Így szarjátok tele az asztal tetejéről, tuskók, azt a tenyeret ahonnét van még mit zabálnotok!

Elvileg itt most Gróf Teleki Pál után szabadon annak kellene következnie, hogy megint mi lettünk a legpocsékabb nemzet… Csakhogy, minő szerencse a szerencsétlenségben, egyszersmind sajnos, nemcsak a magyarokat jellemzi a totális elhülyülés veszélye. Mondhatni, nincsen olyan posztkommunista ország és nemzet általában, ahol ne tenyésznének a hülyemagyarok pandanjai. Itt van mindjárt az a pozsonyi szlovák taknyos, aki az Ukrajna Oroszország általi gyarmatosítását támogató szeparatistákhoz szegődve harcol úgymond, „saját országáért“ (Szlovákia), az Európai Unió és a NATO ellen.

Ezt a mérhetetlen ostobaságot az sem enyhítheti, hogy a szlovák külügy azzal vigasztalja a közvéleményt, az orosz szeparatisták oldalán gyilkolászó szlovák neonáci köcsögökből csak annyi van, amennyi az ember egy kezén megszámolható… Meg az sem, hogy a zsigeri hülyeségen kívül nyilván a romantikus kalandvágynak is köze lehet ahhoz, hogy egy-egy fiatalt eltéved…

Ezért nem illik általánosítani.

A butaság, az alantas ösztönök, a kritikátlan csordaszellem – amely állapotoknak nincsen nemzetiségük – azonban nem egyszer lobbantották már lángra a világot. Maradjunk ezért annyiban, hogy nincs olyan nemzet, amelynek bizonyos politikusai ne lennének képesek a legpocsékabb módon bemaszatolni saját hazájukat. Vagyis nincsen legpocsékabb nemzet, csak legpocsékabb politikusok vannak.