Feltalálta a magyar zászlót

Ardamica Zorán | 2015. március 17. - 06:31 | Vélemény

Fico „államosította” az ország leghírhedtebb vízerőművét, az államelnök lecsesszintette az egészségügyi minisztert és a kormányt, a magyar nemzeti ünnepen nem vette észre a közmédia a dulakodást, miközben elérte a rekord nagyságú 0 százalékos nézettséget, azaz nézetlenséget, s ez alatt folyamatosan omlott (ömlött) össze és szét, valamint előkerült – sajnos – Vlagyimir Vlagyimirovics, aki állítólag el sem tűnt, csak nem látszott.

Evidens, hogy egy csomó eseményt nem lehet hírértékében űberelni, mégis felhívnám a figyelmet egy nemzetstratégiai szempontból fontos dologra.

Szász „áttelepítő” Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóizélmény elnöke feltalálta a magyar zászlót.

Hétfőn Szombathelyen, és még aznap a közmédia hírcsatornájának egész napos esti híreiben is. A felfedezésen túl – a kuttyogó fantomintézet bizonyára hatalmas tudományos kutató melóval ki- és felderítette – olyan fontos, eddig a magyar nemzet számára teljesen ismeretlen információkat mondott az elnök úr, amelyek felfedéséért minden bizonnyal valami jó kis kitüntetést is megérdemelne (Kossuth-díj, Széchenyi-díj, Oscarnobel-díj, tiszti- lovag- és rozsdakeresztek alumínium fokozata stb.). Ilyeneket például: a címer és a zászló a „magyar nemzeti összetartozás legfontosabb jelképe”, „a magyar emberek számára a nemzeti jelképek különleges jelentőséggel bírnak”. Soha a büdös életben rá nem jöttünk volna a Kutatóizé nélkül erre, nemzettestvéreim! Bűnös tudatlanságban éltünk, méltatlanul a bölcsek erényeire, szomjazva a rekordközhelyeket. Bakker, ha Petőfi tudott volna ilyeneket! Vagy Kölcsey! Vagy Nagy Feró! Vagy Pataky Attila! De legalább a Bródy, aki igazán soha semmi értelmeset nem bazsevált még semmiféle zászlókról - tanulhatna. Nem itt tartanánk, az tuti!

Ideje lesz újabb pénzeket úsztatni Szászéknak, hogy jövőre további hasznos adatokkal lepjenek meg bennünket a zászló és a címer emléknapján, amely egyébként önmagában sem egy smafu gondolat. Képtelen vagyok elképzelni, egy ilyen emléknap nélkül a nemzet tavaly márciusig, amikor kitalálták/bevezették/jóváhagyták, hogyan élte túl a balsorscsapások pusztító égi és földi viharainak ezeréves kiscicafarkát. De most már legalább garantáltan túléli.

Ne gondoljuk ám, hogy Szászék ennyivel beérik, hiszen megerősödőben vannak. Olyan képzett és tapasztalt ultrák is segítik munkájukban az elnök urat, akik korábban a Felvidéken halmoztak sikert sikerre. Amit eddig sokan fantomintézménynek tartottak, azt az MKP-Via Nova beépültjei ezentúl valós tartalommal töltik meg. Azt viszont nem tudni, ennek vajon BeR7ényi „Gyorsforgalmi” elnök úr örül-é, hiszen hátha emiatt is borul az etnikai arány a határ északi oldalának statisztikáiban, akár hang–kép–információ–érték viszonya a sok pénzért olcsósított magyarisztáni köztévében.

A tudományos fantomságra meg az a bizti, hogy már tiltakoznak is ellene páran. Merthogy rátelepszik mások tudományára egy nem azonos szintű pozícióból. És belevauvau, hiszen az erősebb kutya vauvau. Konkrétan „a közös célok érdekében összehangolt fejlesztési forrásszerző tevékenységet folytatnak”, a Sapientia és a nemzetstratégák, azaz pénzt kutyulnak. Miközben egyesítik a nemzetet a szerződés 2.1.2 pontja szerint.

Én csak azt szeretném tudni, hogy eközben majd hány határon túli nemzettestvér felsőfokú képzése válik színvonalasabbá. Hiszen bizonyára ez a cél. És hogy hol, milyen és hány képzés szűnik majd meg a zászló és a címer következő emléknapjáig. Pedig ennek az elkerülése lehetne egy nemzetstratégiai cél.

Ha volna a rezervátumpolitikán túl stratégia... Zászló és címer és emléknap akad hozzá tulipántosmintás rogyásig.