Bezárni az iskolákat! Azonnal!

Ardamica Zorán | 2015. július 10. - 12:22 | Vélemény

Mert minek vannak?!
Semminek!
Mint láthatjuk, csődöt mondtak.
Persze túlzok, de mégsem túlzok. Jelenlegi formájukban agonizálnak. Az egész magyar és szlovák és szinte az egész európai közoktatás sem jó. Majdnem semmire.
Nem kell már itt semmilyen iskolát megvédeni senkitől. Be kell az összeset zárni, fel kell égetni, helyüket beszántani, lesózni...
Mert minek vannak?
Semminek. 

Ha a normális embereken kívül, akik amúgy igényeik szerint egy vagy több másik módon megszereznék a kellő műveltséget, tudást, neveltetést, akkora debileket is kitermel, amekkorák naponta szembe jönnek mindenütt!

Pontosítok: persze, nem (csak) a suli termeli ki ezeket az agyhúgyköves barmokat, hanem a családjuk, környezetük, de mára eljutottunk oda, hogy az iskolák egy része erre két módon nagyon hathatósan rásegít.

Az egyik a passzív, amikor a suli (azaz annak vezetése és fenntartója) mossa kezeit, oszt hagyja, hogy a nebuló simán elnáculjon, mondván, nem az ő felelőssége, ő csak jót és jóra tanít, a többiért vigye el szépen a balhét a kurva szülő, aki nem foglalkozik a gyerekkel, legalább nem kell vele veszekedni a huzatos, fűtetlen folyosón, úgyis az ember agyára mennek ezek...

A másik módszer az alma mater aktív elnáculása, aminek az a következménye, hogy ezek a sulik egyre nyilvánvalóbban taszajtják az arra legfogékonyabb korukat élő 6-24 éves srácokat az extrémizmusba. Mert az elszökő magyartanár helyébe olyan jobbikos faszagyerekeket kell ám felvenni, akik még fiatalok, költségvetésileg olcsók, mondjuk szellemileg is olcsók, de nem baj, örülnek a helynek, nem fúrják a dirit, nem szájalnak, csak az órán nagy a pofájuk a kölykökkel szemben, az iskola vezetésének szigorú pillantásaira úgy préselik a zabszemet, mint a malomkő. Oszt ha vaskeresztesvassalbertet, nyilasnyirőt nyomatnak a gyerekek arcába kárpátiahabbal nagymagyarországlekvárból hazafiság gyanánt, az jól eladható egy-egy alapítvány felé. Az igazgató meg tiszta, ő ezt nem parancsolta, ő nem tehet semmiről. Nem, bazmeg... Arról főleg nem, hogy – tanult volna inkább tökéletesen jelesre a kölyök... – a történelem tanítónál a szóló hármasról az utolsó röpdolgozat dönt. Rovásírásból. Mert belekötni ugyan hivatalosan nem lehet (ha az a pedagógiai program tartalmának jóváhagyott része – huhhhh), de azért tutira nem a rovásírás lesz a következő számítógépes programnyelv alapja. Meg aztán a zünnepségeken sem mindegy, mivel masszírozzák a jelenlévők agyát, turulmadaras, horthymiklóskatonájavagyokos, tarstsukszárazonapuskaportos („magyar harci gályá”-val, baszod... hol, a hajózható Ipolyon?) vagy az értékes nemzeti kultúra értékes produktumaival (lásd módszertanból a Szemelvény- és szövegkiválasztás kritériumai fejezet környékén). És persze simán meg lehet tartani állásukban (nem is létezhet hivatalos ok az elbocsájtásra) azokat a nyíltan fasiszta tanítókat, tanárokat, sőt egyetemi oktatókat is, akik a Hitlerjugendek szellemiségével fertőzik meg az erőszakra emiatt egyre fogékonyabb fiatalokat. Mert ahol a nácizmus, zsidózás, tótozás, cigányozás, mocskosiszlamistázás, terroristaarabozás, büdösnégerezés „szalon”-szinten elmegy, ellenállást nem tapasztal, ott aztán burjánzik, mint a rákos daganat. Szóval, inkább ne legyenek ilyen iskoláink. Ne mentsük meg őket semmilyen hatalomtól. Se alapítványokkal, se politikával, se semmivel. Vesszenek! Vesszenek, mert nem becsültük őket annyira, amennyire egymást és egymás gyerekeit, a beléjük plántált gondolatokat, tudományokat és művészeteket becsülni kellett volna!

Hagytuk az iskoláinkat szellemileg leépülni. Menthetetlenek már. Csak azért a pár normális pedagógusért kár. Nagyon.

Ám a gyerekek majd tanulnak tőlük máshol, másképpen. A szülők, az igazi emberi közösségek megoldják majd, hiszen még minden olyan országban megoldották, ahol az állam és a politika nem feltétlenül mászott bele az emberek agyába parazita nyolcadik utasként, ahol nem az a félkatonai reflex áll a fókuszban, hogy az idomított harcosok utánpótlásgárdái csengőhangra pisiljenek negyvenöt percenként. Hanem a tehetség és kreativitás kiteljesítése. S ezek híján az alapvető készségek, képességek, jártasságok általi felkészítés a nagybetűsre.

Most látom, eltévedtem, eltértem a tárgytól. Én tulajdonképpen csak azt akartam mondani, mennyire szomorú és dühítő az a verbális és már nem verbálisan is szerveződő erőszak, amely oly könnyen beleég a fogékonyak agyába. És hogy mennyire szomorú és dühítő az a totális debilitás, amely a dolgok értelmezését (a világháborúk tapasztalata után is) lehetetlenné teszi.

Azon még ugyanis tudtam röhögni, amikor a Drót, határ írásomat átvevő magyarországi gyűjtőportálon egy nemzetvédő – később törölt – hozzászólásában az én lelövésemet javasolja (baromi veszélyes cikket írhattam...), hozzáteszem, az iszlám terjedését megakadályozandó, gondolom, a jó keresztényi erkölcsiség nevében. Napokon belül már nem nevettem annyira a portyázó hordák határmenti megjelenésén. De meg sem lepődtem, mert logikus volt, hogy a hivatalosan megengedő bólintások és a szóbeli erőszak kormányok általi szítása ide vezet majd.

De hogy az erőszakra való hajlam, a gyávaság, idegengyűlölet, a megoldási ötlettelenség, bűnbakkeresés, felelősségtől való szabadulás és még a szimpla szövegértelmezést is képtelenné tévő, majdnem totális (ismeri ugyanis még a betűket, legózik is velük) debilitás összefonódása azt produkálja, ami Barak László maró szatírája alatt a trollok tollából (billentyűzetéből) megjelent, attól nemes egyszerűséggel hányingerem van. Mert ha valamely felnőtt ember, aki kommentelésre („írásra”) adja a fejét, tehát túllépte az intelligencia azon küszöbét, amely ezt számára (az írástudatlanokkal ellentétben) lehetővé teszi, akkor feltételeznénk, hogy az iskolában az irónia és a szatíra fogalmakkal is megismerkedett. Hát nem, nem ismerkedett meg velük, de valahogy átrugdosták évfolyamból évfolyamba, mert vagy a polgármesterasszony volt a keresztapja, vagy kellett a minimális létszámhoz, vagy csak simán le tudta írni rovásírással, hogy Jobbik, Via Nova, nemzeti dohány.

Ha valaki annyira nem érti a szatirikus írásmód lényegét, hogy elhiszi az álhírt, mely szerint 870 menekült kilövésére adnak engedélyt a vadászoknak nemzetbiztonsági szempontok alapján (sőt, már céloz is a fegyverével!), az nem egyszerűen agyhúgyköves, nem a sima műveletlenség, tanulatlanság és bunkóság az ő baja, hanem a zsigeri erőszakba torkolló, gyógyításra érdemes elmebaj. De nem is, tévedek, mert arról általában nem tehet(ne) a beteg, hogy beteg. Ezek az elméleti gyilkosok viszont igenis felelősségük tudatában esnének neki a gyengébbnek, a másnak, az idegennek, a rászorulónak.

Az ilyeneket az iskolában – ha kapnak mérnöki diplomát, mint egyesek, ha nem – lehetetlen civilizált viselkedésre tanítani, de legalábbis egyre inkább nem sikerül.

Szóval: meg kell szüntetni és helyettesíteni kell a nácikat, extrémistákat és kiselsős szinten gondolkodni sem tudó felnőtt félkegyelműeket, degenerált agyhúgyköveseket okádó iskolákat, intézményeket! Azonnal!

És az eddig rájuk fordított pénzt az emberek nevelésére és oktatására kell fordítani. Ha klasszikus, intézményi iskolákon kívül, más módszerekkel, akkor úgy. De olyanra, amely által épülnek. És nem leépülnek. És lehetőleg még addig, amíg nem lesz túl késő az öngyilkos hajlamú emberi fajnak ezen a bolygón.