Négyszázmilliót hoznak az olaszok!

2007. július 5. - 19:47 | Régió

NÁDSZEG – A környéken párját ritkító épület alapjait rakta le a községben, Bugár Béla, Tibor Mikuš megyei elnök és  Teobaldo Campanelli, az olasz Group „EFE” (European Financial Engineering) vezérigazgatója.

Ez a cég négyszázmillió korona ráfordítással sport- és szabadidőközpontot épít a településen. A tervek kidolgozásában magyarországi tanácsadó, a győri wellnessközpont igazgatója is közreműködik.  A létesítményben a tervek szerint lesz wellnessközpont, étterem, gazdaudvar, különféle sportpálya, minden, ami a család összes tagjának szórakozást nyújthat. Juhos Ferenc polgármester külön örül annak, hogy éppen június 24-én délután 5 órakor volt az alapkőletétel: – Hat évvel ezelőtt pontosan ebben az időpontban tettük le a Szent Erzsébet Szociális- és Egészségügyi Központ alapkövét. Akkor sokan kételkedtek benne, hogy lesz belőle valami, azóta bebizonyosodott, igenis működik, sőt augusztusban átadjuk a létesítmény egy új, 105 férőhelyes épületét. Meggyőződésem, hogy ez a beruházás is sikeres lesz – nyilatkozta lapunknak.

Az olasz–svájci cég eddig szállodák, kórházak, autópályák, repülőterek építésében ért el figyelemre méltó eredményeket. – Ám egyre inkább érdekel bennünket a szociális létesítmények építésének a finanszírozása.

– Ez a mostani beruházásunk a nádszegi polgármester nagyszerű ötletének a megvalósítása – közölte az olasz vezérigazgató. A létesítményt az előzetes tervek szerint a jövő év végén adják át.

G.L.