Valami bűzlik Padányban

2007. július 13. - 18:28 | Régió

Hetek óta fojtogató bűz terjeng a községben, hívta fel figyelmünket egyik olvasónk a padányiak problémájára. A gazdaságot és a falu vezetőségét hibáztatta üzenetében, melyet szerkesztőségünk rögzítőjén hagyott, és kérdezte, miért nem tesz senki semmit a kellemetlen ügyben.

Azonnal megkerestük Varga Árpád polgármestert, aki elmondta, hogy a probléma okozója az MM+J növénytermesztéssel foglalkozó magángazdaság. Szóban már tárgyalt a cég vezetőjével, ezenkívül felkereste a körzeti hivatal környezetvédelmi osztályát is. Terveik szerint írásban szólítják fel a gazdaságot a betartandó szabályokra. Egy községi rendelkezést is tervez az önkormányzat, melyben lefektetnék a szabályokat, és trágyázási terv bemutatására szólítanák fel a céget.

Addig is reménykednek a faluban, hogy a bűz nem űzi el a falunapra kíváncsi látogatókat. Holnap ugyanis már fél négytől elkezdődnek az idei programok. Este Balázs Fecó lesz a sztárvendég. A gazdaságot már megkérték, hogy a hétvégén lehetőleg tartózkodjon a munkától.

jaksa

Címkék: bűz, trágya