Dél-Szlovákiai Vállalkozók Szövetsége alakul

2007. július 23. - 15:44 | Régió
Csáky Pált tájékoztatták azok a személyek, akik az előkészítő bizottság tagjaként regionális vállalkozói szövetség megalakítását tervezik.

Csáky Pál, az MKP elnöke ma fogadta a Dél-szlovákiai Vállalkozói Szövetség előkészítő bizottságának tagjait, akik átadták jelentésüket a dél-szlovákiai vállalkozások helyzetéről. A Szlovák Statisztikai Hivatal dokumentumai alapján kidolgozott dokumentum azt bizonyítja, hogy a 16 dél-szlovákiai járásban összesen 14 975 vállalat és vállalkozás működik, ami az ország vállalkozásainak csupán 17,9 százaléka. Amíg országos viszonylatban 65 lakosra jut 1 vállalkozás, addig a dél-szlovákiai régióban csupán 100,2 lakosra. A régión belül a vállalkozások sűrűsége a legmagasabb a nyugati térségekben, a legrosszabb helyzetben a Rimaszombati és a Nagyrőcei járások vannak.

A felek egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kedvezőtlen helyzeten a Dél-szlovákiai Vállalkozók Szövetségének megalakulása javíthatna. A Magyar Koalíció Pártjának elnöke támogatásáról biztosította az alakuló szövetséget, s megegyeztek abban, hogy mindent megtesznek azért, hogy a szövetség szeptember 27-én Komáromban megalakulhasson -- olvasható abban a közleményben, amelyet az MKP sajtóosztálya honlapunknak is megküldött.

-y-f