Zűr a bűz körül

2007. július 27. - 13:47 | Régió
A Paraméteren már több hete folyamatosan nyomon követjük az MM+J nevû magángazdaság okozta bűz miatt kialakult perpatvart. A növénytermesztéssel foglalkozó cég tulajdonosát, Chrenko Józsefet ma 10 órára hivatták be a padányi községi hivatalba, hogy végre pont kerülhessen ennek a több éve húzódó kellemetlen ügynek a végére.

Chrenko úr nem jelent meg a mai megbeszélésen, pedig mi egy bizottságot is létrehoztunk, hogy jegyzõkönyvezhessük azt, amit mond - nyilatkozta Varga Árpád padányi polgármester. A komisszió tagjai közt képviseltették magukat az önkormányzat képviselõi és a falu lakosai is.

Chrenko a Paraméternek nyilatkozott:

Nem jelentem meg a községházán, ugyanis csak ma került kezembe a meghívó. Ebben a járásban több, mint 1500 ügyem van, ezek egyharmadában állattartással foglakozom. Most hordják ki a földekre a munkások a trágyát Bakán, Dercsikán, Karcsán. Érdekes, hogy ezekrõl a településekrõl nem szólnak újságcikkek - nyilatkozta Chrenko. Nehezményezi, hogy évek óta Mad és Padány elégedetlenkedik. Úgy érzi, valaki szándékosan támadja õt. Elmondta, hogy itt az idõ, hogy a padányi emberek „szennyét is kiteregesse valaki“, Chrenko szerint ugyanis a falu nagy része az õ földjeire hordja ki az állati ürüléket. Bizonyságul megígérte, hogy személyesen mutatja meg nekünk az illegális lerakatokat. Kérdésemre, hogy igaz-e, hogy valamilyen veszélyes anyagot aplikálnak a földbe, Chrenko ezt az állítást egyszerűen hülyeségnek nevezte, s közölte, egyszerű csibetrágyát használnak.

Varga telefonon megegyezett az MM+J tulajdonosával, hogy kedden, a soron következõ plenáris ülésre személyesen eljön. A vállalkozó jövõ hétre személyes találkozót ígért a padányi önkormányzatnak, és nekünk is.

und

Címkék: bűz, trágya