Sztrájk a komáromi kórházban

2007. augusztus 6. - 13:28 | Régió
Nem voltak hajlandók beadni az injekciókat a komáromi kórház neurológiai osztályán -- értesültünk megbízható forrásból. Azt állították, hogy ez nem tartozik a feladataik közé.

Meglepődve vették tudomásul az elmúlt hét végén a komáromi kórház neurológiai osztályán fekvő betegek, hogy az ügyeletes nővérek nem adják be nekik az orvosok által felírt injekciókat.

– Sztrájkba léptünk, mert ezer koronával csökkentették a mozgó bérünket, különben is nem a mi feladatunk, hanem az orvosok dolga ez a művelet – jelentette ki a személyzet egyik tagja.

-- Átmeneti gondról van szó, ezért csodálkozom, hogy kolléganőim igy reagáltak. Ugyanis augusztustól megszüntetjük a mozgó bért, viszont emeljük az alapfizetéseket, tehát semmit sem veszít, valamit még nyer is az új rendszerrel a személyzet – tájékoztatta Štefan Kúsek igazagtó az újságírókat. Benyo Zoltán orvos viszont úgy vélekedett, hogy takarékoskodni még néhány hétig sem az amúgy is keveset kereső nővéreken kell, mert számukra az ezer korona sokat jelent, többüknek minden fillérre szüksége van a megélhetéshez – szögezte le.

Értesüléseink szerint az igazgató a saját prémiumalapjából azonnal átutalt 4800 koronát. Azzal, hogy ezt a pénzt igazságosan elosztják közöttük, ha abbahagyják a munkabeszüntetést, amit a nővérkék meg is tettek. Bíznak abban, hogy a legközelebbi fizetéskor a korábbi juttatásokhoz képest valóban több pénzt találnak a számlájukon, illetve a borítékban.


-elba

Címkék: bérek, injekció, sztrájk