Bizalmas információk kerültek ki az OTP zsolnai fiókjából

2007. szeptember 4. - 19:23 | Régió
A Markíza kereskedelmi tévé ma esti híradója tudósított arról, hogy egy járókelő olyan listát talált Zsolnán, amely az OTP Banka Slovensko helyi fiókjában nyilvántartott ügyfelek bizalmas adatait tartalmazta.

A tudósítás szerint a listán több száz ügyfél neve szerepelt, továbbá a bankszámlájukon levő összeg, illetve a hiteleikkel és a tartozásaikkal kapcsolatos adatok. Feltételezések szerint valaki elveszíthette a dokumentumot, amelyet egy járókelő talált meg, s elküldte a pozsonyi jegybanknak, amelynek szóvivője megerősítette az utóbbi tényt. Nyilatkozott a híradónak Pogány István, az OTP Banka Slovensko marketingigazgatója is, aki szerint jelenleg vizsgálják, hogy az adatok hitelesek-e. Ha bebizonyosodik, hogy igen, akkor haladéktalanul feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen -- tette hozzá a pénzintézet képviselője.

A riporter szerint kevés ember juthat hozzá ezekhez a bizalmas adatokhoz, ezért ha elrendelik a nyomozást, akkor valószínűleg gyorsan lefülelhetik a tettest. Arról nem esett szó, hogy esetleg nem valamiféle provokáció történt-e.

-y-f