Bombariadó a kassai bíróságon

2007. szeptember 11. - 14:04 | Régió
Vaklármának bizonyult az a névtelen bejelentés, amely miatt ma reggel ki kellett űríteni a kassai kerületi és a járási bíróság épületét.

Ki kellett űríteni ma reggel a kassai kerületi és a járási bíróságot bombariadó miatt. Marcela Gálová, a két testület szóvivője a Paraméternek elmondta, hogy reggel háromnegyed nyolc körül a kerületi bíróság elnöke faxon olyan üzenetet kapott, hogy robbanóanyagot rejtettek el az épületben.

„Az egyik szomszédtól hallottam, hogy az épületben robbanóanyagot tartalmazó táskát rejtett el, amelyet nyolc körül távirányítással felrpbbant. Tisztességes emberként kötelességem értesíteni önöket“ – közölte valaki névtelenül. Öt perc múlva már a helyszínen voltak a rendőrök, a tűzszerészek és a különlegesen képzett kutyák. Az épületet azonnal kiűrítették – tudtuk meg a szóvivőtől.

Miután a szakemberek semmiféle gyanús tárgyat sem találtak, tíz óra körül mindenki visszatérhetett az épületbe. Marcela Gálová arról is tájékoztatott, hogy idén ez már a harmadik vaklárma ebben az épületben. Ennek ellenére a rendőröknek eddig nem sikerült lefülelni a tetteseket, akik valószínűleg azért alkalmazták ezt a módszert, hogy számukra fontos tárgyalásokat napoljanak el – vélekedett a szóvivő. Aki szerint ezúttal valószínűleg sikeresek lesznek a nyomozók, hiszen a hamis hír faxon érkezett.

-y-f