Néveri Sándor: Nem indulok, mert...

2007. szeptember 13. - 12:38 | Régió
Sok nagymegyeri polgárt meglepett az, hogy Néveri Sándor helyi képviselő nem jelöltette magát az október 27-én sorra kerülő időközi polgármesteri választáson.

Annál is inkább meglepódtek ezen, mert jelenleg Dobis Lászlóval együtt végzik ideiglenesen a polgármesteri teendőket. Azzal a bizonyos miérttel kerestük fel az ismert vállalkozót.

-- A kérdésre több válaszom is van. A legfontosabb azonban az, hogy tartottam magam az adott szavamhoz. Ugyanis a jelenlegi ideiglenes tisztséget azzal az igérettel vállaltam el, hogy nem indulok polgármester-jelöltként, vagyis nem használom ki saját kampányra ezt az átmeneti helyzetet – nyilatkozta a Paraméternek.

O Van, aki kihasználja?

– Ezt döntsék el a polgárok.

O Azt mondta, több választ tud arra a miértre. De csak egyet mondott. Nem sorolná tovább?

-- Nem, mert ez a lényeg.

O Ahhoz, mit szól, hogy hét jelölt indul?

-- Őszintén szólva én még többre számítottam. Ez a hét mesebeli szám is, meg reális is a helyi viszonyokat ismerve.

O Ki a legnagyobb esélyes?

-- Ha én tudnám, akkor már megnyertem volna a fődíjat a Lottón. De komolyra fordítva a szót: legalább négy személy lehet a befutó. Azt hiszem, szoros küzdelem lesz.

O Ki az a négy személy?

-- Nevet nem mondok, mert független képviselőként nem ildomos ilyen találgatásokba bocsátkozni. Számomra az a lényeg, hogy a hét jelölt közül bárkivel együtt tudok dolgozni az önkormányzatban.

O De azért csak szurkol valakinek?!

-- Erre sem válaszolhatok független képviselőként. Én dolgozni szeretek, nem nyilatkozni.

-y-f