Segítsünk a súlyosan beteg kisfiún!

2007. szeptember 18. - 14:14 | Régió
Adakozók támogatásában bízik a dunaszerdahelyi Nagy Tibor és édesanyja.

A dunaszerdahelyi Nagy Tibor mindössze hatéves, és veleszületett izomsorvadásban szenved. Édesanyja a mi segítségünket kérte.

„Tibike nyolchónapos volt, amikor egyik napról a másikra romlani kezdett az állapota. Orvoshoz vittük. Vérvétel után derült ki, hogy nagyon rosszak a májtesztjei“ – tájékoztat szomorúan Gyöngyi, aki egyedül neveli a beteg kisfiút. Egy későbbi genetikai vizsgálat eredménye mutatta ki a végzetes diagnózist. Az orvosok kimondták, a betegséggel legfeljebb tizenöt éves koráig élhet.

Most az édesanyja minden harmadik napon rehabilitációs tornára hordja a kisfiút, ami az állapotában lényeges javulást sajnos, nem hoz, legfeljebb a leépülést lassítja, ami azért nem mellékes.

Most egy másik család javaslatára – amelynek a gyermeke hasonló diagnózisban szenved – Kijevben próbálkoznának, ahol az őssejtbeültetéssel foglalkoznak. Ezzel a módszerrel megakadályozható lenne, hogy a kisfiú teljesen járásképtelenné váljék és tolószékbe kényszerüljön. Az egyedülálló anya viszont nem rendelkezik olyan anyagi háttérrel, ami a kiutazást és a kezelést lehetővé tenné. Ez ugyanis alkalmankénti leaglább 300 ezer koronás kiadást jelent.

Ezúton is kérik a segíteni tudó és akaró, jószándékú embereket, akinek módjában áll, járuljon hozzá a kisfiú kezelésének költségeihez az alábbi számlaszámon: OTP Banka: 985 3413/ 5200

(und)