Jogi lépéseket tervez a felbári lakópark kiötlője

2007. szeptember 28. - 19:14 | Régió

A befektető kész kemény jogi lépéseket tenni, amennyiben a lakosok által petícióban követelt helyi népszavazás eredményeként elutasítják a lakópark építését Felbáron. Ezt ma derítette ki a Paraméter a JK Reality tulajdonosától.

A felbári községi hivatalban megtudtuk, már ellenőrizték a petíción szereplő 350 aláírást, és a képviselő-testület jövő héten dönt a helyi népszavazás kiírásáról és időpontjáról. A referendum tétje az a tervezett lakópark, mely benépesülve megduplázná a község lakosainak számát. Az ellenzők a nemzetiségi arány felbomlásától tartanak, és az sem hatja meg őket, hogy a befektető milliókkal támogatná a helyi szervezeteket és az önkormányzatot.

A cég nem érti az ellenállásukat, amivel a község fejlődését gátolják. Jogi lépéseket fontolgatnak, ugyanis már rendelkeznek az előző faluvezetés idejéből egy képviselő-testületi határozattal és egy kötelező állásponttal, melyben az önkormányzat leszögezi, hogy egyetért a telek kivételével a földalapból. A botrány idén akkor robbant ki, mikor a cég területfejlesztési tervet kérvényezett a hivatalban, és ott a testület elbizonytalanodott és kezdetét vette a referendumhoz vezető huzavona.

(Felvételünkön nem a Felbárra tervezett lakó- és szabadidőpark terve látható, csupán illusztráció.)

j