Nagymegyer: Sziszák visszalép a polgármesteri jelöléstől!

2007. október 3. - 15:32 | Régió
A Paraméternek ezt az információját maga Jozef Sziszák is megerősítette: „Miért harcoljak olyan ember ellen, akinek ugyanaz a választási programja, mint nekem? Nekem nem a funkció a fontos, hanem a program teljesítése“ – nyilatkozta.Elmondta, Rudický Lászlóval hasonló választási programot hirdetnek, ráadásul az említett jelölt jóval nagyobb tapasztalatokkal rendelkezik a közigazgatás terén, mint ő.

Egyelőre ezt a döntését még nem jelezte a választási bizottság felé, de mint mondta, napok kérdése és bejelenti.

Ma reggel megkerestük a nagymegyeri városi hivatalban Jankó Lászlót, aki egyben a választási bizottság jegyzőkönyv-vezetője is lesz október 27-én. Hét polgármester-jelöltről beszélt, tehát nem volt tudomása senki visszalépési szándékáról. „A szavazócédulák már nyomdai állapotban vannak, ha valaki utólag mégsem szeretné megmérettetni magát, egészen a választások napjáig megteheti. De ilyen eddig még nem fordult elő“ - mondta.

Október 27-én a decemberi választásokkor létrehozott bizottságok működnek majd. Szavazni reggel 7-től este 8-ig lehet. Összesen 7200 szavazásra jogosult lakos van a városban, ők nyolc körzetben adhatják le voksaikat.

Október 27-én Nagymegyeren polgármesteri választásokat tartanak. Összesen hét jelölt jelentette be ezen szándékát: Bugár Katalin mérnök, Dobis László, Dömény Zoltán, Mikóczi Dénes, Rudický László, Sárközy László mérnök és Jozef Sziszák.


Mint ismeretes, 2005 végén az akkori polgármestert, Samuel Lojkovičot 32 hónapos börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt, majd kiengedték és szabadlábon védekezhetett. A visszahívására kiírt népszavazás az alacsony részvételi arány miatt eredménytelenül végződött. Miután jogerős ítélet tavaly decemberig nem született, Lojkovič ismét indult a 2006 decemberi helyhatósági választásokon, ahol jelentős többséggel győzött. Tisztségétől idén márciusban kellett megválnia, miután a Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta a másodfokú ítéletet. Hivatalosan kinevezett alpolgármester híján a polgármesteri teendőket megosztva ideiglenesen Dobis László és Néveri Sándor látja el.


Undesser Tímea