Életveszélyes állapotban a hatéves kislány

2007. október 14. - 15:06 | Régió
DIÓSZEG -- Amint arról a Paraméter is beszámolt, szombat délután nagy dörej rázta meg a galántai járásbeli kisváros egyik utcáját. Felrobbant az egyik családi ház széntüzelésű kazánja.

A nagy mennyiségű forróvíz a közelben játszó, hatéves Andreára zúdult, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopter vitte a pozsony-kramárei gyermekkórházba, onnan pedig az intenzív osztályra szállították. Szombat este megműtötték. A Markíza kereskedelmi tévé esti híradójában nyilatkozó ügyeletes orvos elmondta, hogy testének mintegy negyven százaléka égett meg. A sérült bőr jelentős részét sikerült eltávolítani, s a többi szükséges beavatkozást is elvégezték, ezért esély van a szerencsétlenül járt gyermek felépülésére.

Vasárnap kora délután érdeklődtünk a helyszínen, ahol annyit tudtunk meg, hogy a kislány állapota nem romlott, de még nem múlt el a különböző szövődmények és fertőzések fellépésének a veszélyes, ezért a lelkiismeretes gondoskodás ellenére sincs túl az életveszélyen.

Martina Kredátusová az ügyet vizsgáló Nagyszombat megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint a család nemrég vásárolta meg a kazánt, amely nem volt új, s tudomása szerint az állapotát senki sem ellenőrizte, ezért súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt eljárást indítottak, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Más sérülés nem történt az anyagi kár legalább 100 ezer korona.

A tegnap esti tévéhíradókban elhangzott az is, hogy már készül az a törvény, amely majd kötelezővé teszi minden működő kazán rendszerese ellenőrzését. Szakértők szerint a jogszabály 2009-től vagy egy évvel később lép életbe.

Címkék: kazán, robbanás