Bemutatkoztak a nagymegyeri polgármester-jelöltek

2007. október 22. - 21:41 | Régió
NAGYMEGYER – Mint már arról hírt adtunk, október 27-én, szombaton, időközi polgármester-választásokat tartanak a városban. Hétfőn este a művelődési központban mutatkoztak be a jelöltek.

<!--[if !supportEmptyParas]--><!--[endif]-->A hat jelölt – Bugár Katalin, Dobis László, Dömény Zoltán, Mikóczy Dénes, Ladislav Rudický, Sárközy László – hétfőn este a művelődési központ nagytermében mutatkozott be a Studio Plus Tv helyi magántelevízió kezdeményezésére rendezett lakossági fórumon, Zakál Gyula moderálásával. Ilyenképpen életpályájukkal és programjukkal a helyszínen, úgymond élőben ismerkedhetett meg a nézőtéren megjelent mintegy 150 választópolgár, s ismerkedhetnek meg majd mindazok, akik kedden este az említett televízió adására kapcsolnak, ahol felvételről teljes terjedelmében láthatják a fórumot.

Mint az egyes programokból és a polgárok kérdéseire adott válaszokból kiderült, a polgármester-jelöltek tervei, elképzelései, szándékai számos ponton találkoznak, az utak, járdák, a sporttelep felújításától kezdve a munkahelyteremtésen, hulladék-gazdálkodáson, a termálfürdő további fejlesztésén át az egészségügyi központig, mely, mint kiderült, annak idején szimbolikus egy koronáért az önkormányzat tulajdonába kerülhetett volna. Pénzt a hiányok felszámolására, a problémák megoldására szinte mindegyik jelölt elsősorban az uniós forrásokban, a különböző pályázatokban látja, de a helyi lehetőségek jobb kihasználásával is számolnak.

Összegezésképpen elmondhatjuk, hogy a jelöltek nem a múltat hánytorgatták fel, hanem igyekeztek a jövőbe tekinteni és életképes megoldásokat javasolni a város erőteljesebb fejlődése érdekében.

 

-bor