Nagylég: Tavaszra befejezik a csatornázást

2007. október 26. - 16:01 | Régió
Csütörtökön ellenőrző napot tartottak Nagylég vonzáskörzetének csatornázása és ivóvízellátásának kiépítése ügyében.

A projektben Nagylég, Gomba, Sárrét,Béke és Csallóközcsütörtök szerepel. A kivitelezést a dunaszerdahelyi Aquamont végzi el.

Tavaly kezdték a munkákat és idén novemberben kellett volna befejezniük, de mint arról Elek Péter igazgató beszámolt, nem az ő hibájukból késnek. A befektető, a Nyugat-szlovákiai Vízművek és a Környezetvédelmi Minisztérium közti szerződés szerint 2008. júliusában kell átadni a hálózatot. Az építkezés megkezdésekor kiderült, hogy a tervek már elévültek, mert időközben új mérnöki hálózatokkal is számolni kellett. Tehát emiatt a projektet is korszerűsíteni kellett. Ezt körülbelül 60-90 nap alatt hagyják jóvá.

Tekintettel arra, hogy november 15-én kezdődik a téli karbantartási szezon, a be nem fejezett részeket konzerválják és tavasszal folytatják a munkát.Be kell még fejezni két kilométer csatornahálózatot Nagylégen, Alistál irányába, és egy 200 méteres szakaszt a kórház előtt. Az igazgató szerint ők májusra befejezik ezt, aztán jön a próbaüzemelés. Júliustól pedig átadják az egész, 150 millió korona értékű hálózatot.

(elba)