Privatizáltatnák a párkányi közterület-fenntartó vállalatot

2007. október 27. - 18:13 | Régió
Párkányban privatizáltatnák a közterület-fenntartó vállalatot. Annál is inkább, mert a céggel nincs megelégedve a képviselő-testület, a lakosság pedig folyamatosan panaszkodik a szemételszállítás rendszerességére és minőségére.

Külföldi tőkét szeretnénk bevonni a közterület-fenntartó vállalatba – mondta el a Paraméternek Szép Rudolf alpolgármester. Egy ausztriai és egy holland céggel tárgyaltak eddig. A részleges magánosítás egyik alapfeltétele az lenne, hogy a szemételhordási díjat, amely Párkányban jelenleg évente és személyenként 404 korona, a a következő évben semmiképp se dráguljon. A leendő befektető 67, a város pedig 33 százalékos tulajdonnal rendelkezne az új cégben.

Eddig egy holland és egy osztrák cég érdeklődött, a képviselők még májusban Linzben jártak tanulmányúton. Konrét neveket még nem tudni, de az osztrák cég Magyarországon Tatabányán is működik - ők tisztítják rendszeresen a Balaton körnéyékét és az M-7-es út mentét is. „Az osztrák vállalat képviselői augusztusban terepfelmérésen jártak Párkányban. Szeptemberbenpedig közölték, hogy már dolgoznak a projekten” – tudta meg a Paraméter Szép Rudolf alpolgármestertől.

(csernák vilmos)