Párkány: útlevél és személyi helyben

2007. november 22. - 17:02 | Régió
2008. januárjában, de legkésőbb februárban az Érsekújvári Járási Rendőrkapitányság két új, kihelyezett osztálya fogadja majd Párkányban a körzet lakosságát. Azaz, útlevélosztályt és személyazonossági igazolványokat kiállító osztályt is nyitnak.

Mindezt Ján Oravec, Párkány polgármestere jelentette be kedden, az önkormányzat soros ülésén. Oravec úgy nyilatkozott: legkésőbb februárban mindkét részleg fogadja majd az ügyfeleket a Szent István utcai körzeti hivatal épületében.

Ez nagyon jó hír, mert ugye az SNS azt szerette volna nemrég elérni a parlamentben, hogy a szűnjön meg a körzeti hivatal Párkányban. Ezt a javaslatot ideiglenesen felfüggesztették, ám a Paraméter forrásai szerint maga a SMER sem tartaná szerencsésnek, hogy Párkány hivatal nélkül maradjon. Ján Elzner, a SMER párkányi képviselője egyenesen kijelentette: mindent bevet, hogy a párkányiaknak és a környező falvak lakosainak ne kelljen esetenként nyolcvan kilométert utazniuk Érsekújvárba, ha bármiféle – akár a legszükségesebb okmányokkal kapcsolatos – elintéznivalójuk akad. Ez szerinte is kitolás lenne a régióban élő emberekkel. Elzner október elején úgy nyilatkozott, hogy az MKP-val is összefog azért, hogy értelmes döntés szülessen.

Ugyanakkor magát megnevezni nem kívánó, magas rangú rendőrségi forrásunk azt közölte portálunkkal, hogy Pozsony már döntött arról: lesz Párkányban útlevélosztály és személyazonossági igazolvány-kiadó osztály is, sőt a tervek szerint rendszámtábla cseréje miatt sem kell majd Érsekújvárba utazni. A tervre az országos rendőrfőkapitány is rábólintott, február végéig tehát meg kéne nyílniuk az új részlegeknek.

csernak vilmos