Jelentkezőkre vár a középsulisok kémiaversenye

2007. december 9. - 10:35 | Régió

Az SZMPSZ Comenius Pedagógiai Intézete a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya (nevezetesen dr. Androsits Beáta) segítségével Szlovákiában kilencedik alkalommal is meghirdette a magyarországi 40. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt az idei tanévre.

Az első forduló írásbeliből, a 2. forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a 3. forduló (országos forduló Szegeden) írásbeliből és gyakorlatból áll. A három kategóriában kiírt verseny határidői:

1. Az iskolák igazgatói december 20-ig jelzik az SZMPSZ Comenius Pedagógiai Intézetének a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban az alábbi címen: Andruskó Imre, Selye János Gimnázium Ul. bisk. Királya č. 5, 945 01 Komárno.

2. A pedagógiai intézet által megbízott szervező 2007. január 30-ig elkészíti a feladatlapokat és február 5-ig továbbítja azokat az iskolákhoz.

3. Az iskolai fordulókat 2008. február 7-én 14-től 16 óráig kell lebonyolítani.

4. Az iskola szaktanára február 21-ig visszaküldi a feladatlapokat a pedagógiai intézet szaktanárának, aki kijavítja azokat, és február 28-ig összeállítja a szlovákiai fordulóba bekerült tanulók névsorát.

5. A szlovákiai forduló a Ped. Intézet által felkért Selye János Gimnáziumban 2008. március 18-án (9-től 13 óráig) lesz.

Az országos forduló április 25--27-én három napon át zajlik majd Szegeden. A versennyel kapcsolatos bővebb információk a www.irinyiverseny.mke.org.hu oldalról szerezhetők be.

(--kf)