Bespájzoltak pezsgőből

2007. december 18. - 21:29 | Régió
DUNASZERDAHELY – Nagy kö­zön­ség­si­kert ara­tott a Csal­ló­köz szer­kesztősé­gé­nek és a du­na­szer­da­he­lyi Szent György Bor­ház­nak az ün­ne­pek előtti vil­lám­ve­tél­kedője, ame­lyen több mint ez­ren vet­tek részt. Az első he­lyen vég­zett bősi Bátky Ta­más há­rom, a má­so­dik, a nagy­szar­vai Hor­váth Ani­kó két, a har­ma­dik, Ta­kács Lász­ló So­mor­já­ról pe­dig egy pa­lack pezsgőt nyert.
A rö­vid, de han­gu­la­tos dí­já­ta­dá­son az öt­vennyolc éves nyer­tes – aki a du­nai víz­gaz­dál­ko­dá­si vál­la­lat bősi üzem­rész­le­gé­ben dol­go­zik – el­mond­ta, hogy nem­csak kós­tol­gat­ja, ha­nem sa­ját szőlőből ké­szí­ti is a bo­ro­kat. Két éve a skali­cai nem­zet­kö­zi bor­fesz­ti­vá­lon a riz­ling­szil­vá­ni­já­val hét or­szág nedűi kö­zül ara­nyér­met nyert. Sza­bad ide­jé­ben a sza­ki­ro­dal­mat ta­nul­má­nyoz­za, s öröm­mel vesz részt la­punk bor­ve­tél­kedőiben, ame­lyek­ben már több pa­lack bort is nyert.
A nagy­szar­vai Hor­váth Ani­kó, hölgy lé­té­re, az édes bo­ro­kat ked­ve­li, és fér­je, Ba­lázs – aki he­lyi vál­lal­ko­zó – már al­kal­maz­ko­dott fe­le­sé­gé­nek íz­lé­sé­hez. Mind­ket­ten a ké­sei szü­re­te­lésű, kü­lön­le­ges íz­ha­tá­sú bo­ro­kat ked­ve­lik. A du­na­szer­da­he­lyi, Ró­zsa ut­cai bor­ház­ban öröm­mel fe­dez­ték fel, hogy ebből a faj­tá­ból is gaz­dag a vá­lasz­ték, így az­tán nem­csak a nye­re­mé­nyük­kel tá­voz­tak, ha­nem egy pa­lack bor­kü­lön­le­ges­sé­get is vá­sá­rol­tak. A so­mor­jai Ta­kács Lász­ló ott­hon ugyan­csak sa­ját ter­mésű szőlő- és ri­bisz­ke­bo­ro­kat kós­tol­gat mun­ka­szü­ne­ti na­po­kon. Munkahelyi elfoglaltsága miatt nem jelenhetett meg a díjátadáson. Mind­há­rom nyer­te­sünk rend­sze­res ol­va­só­ja la­punk­nak. Elsőként a cím­la­pot, az­tán a he­lyi hí­re­ket bön­gé­szik át. Ki­vé­tel nél­kül ar­ra biz­tat­ták szer­kesztősé­gün­ket, hogy foly­tas­suk a bor­ve­tél­kedőket. Már csak azért is, mert jövőre is nyer­ni sze­ret­né­nek. Ad­dig is rend­sze­re­sen fel­ke­re­sik a Szent György Bor­há­zat. Szil­vesz­ter­kor pe­dig a nye­re­mény­pezsgővel kö­szön­tik az új esz­tendőt!    (el­ba)