Községi zsaruk csípték el a tolvajt

2007. december 21. - 12:42 | Régió
Községi és városi rendőrök csíptek el kedden Nagymagyaron és Somorján piti tolvajokat dicsetelen tettük elkövetése közben, illetve közvetlenül utána.

Az előbbi községben egy 24 éves férfi iparkodott jogtalanul bejutni egy leparkolt Fiat Ducatóba. Lázas igyekezetében azonban még időben megzavarta őt az autó tulajdonosa. Aki elől ugyan sikerült kereket oldania, az igazságszolgáltatás elől viszont már nem. A helyi rendőrség ugyanis röviddel után elkapta a menekülőt, aki az autó zárának feltörésével 5 ezer koronás kárt okozott.

A felelősségre vonást nem ússza meg az a három, egyenként 18, 20 és 26 éves fiatalember sem, akik szintén kedden, nem sokkal évfél után egy somorjai üzletbe igyekeztek jogtalanul bejutni. Csakhogy a gondosan kitervelt betörésük sikerét a városi rendőrségi járőr megjelenése keresztül húzta. Mindazonáltal a nyomozóhatóság, akárcsak a nagymagyari esetben, itt is rövid úton bűnvádi eljárást indított lopás kísérletének elkövetéséért, amely akár 2 éves szabadságvesztéssel is büntethető.

(--er)