Pozsonyeperjes: Ismét lubickoltak a jegesmedvék

2008. január 27. - 20:34 | Régió
Ma délután Pozsonyeperjesen zajlott a téli fürdőzés szerelmeseinek hagyományos randevúja, melyre az előrejelzések alapján legalább harminc résztvevőre számítottak a szervezők.
Ma délután Pozsonyeperjesen zajlott a téli fürdőzés szerelmeseinek hagyományos randevúja, melyre az előrejelzések alapján legalább harminc résztvevőre számítottak a szervezők. A kora délutáni lubickolást megelőző prezentációnál a helybeli kultúrotthonban azonban csupán nyolc „jegesmedve“, köztük két hölgy neve került a jegyzőkönyvbe.

„Szerintem a kiadós esőzés okozhatta a klubtársak távolmaradását. Ugyancsak sokat nyomhatott a latban a régiónkban tomboló náthaláz-járvány is. Sajnos, betegség miatt én sem lehettem ott a legrégibb csallóközi téli úszás nyolcadik felvonásán. A jelenlévőkkel telefonon tartottam a kapcsolatot. Tőlük tudom, hogy a legkitartóbbak nem visszakoztak, három- és ötszázméteres távot teljesítettek a Kis-Dunában. Mindegyikőjük dícsérte a szíves vendéglátást. A helybeliek ugyanis gulyással, forralt borral, teával kedveskedtek az eső áztatta sportolóknak“ – fogalmazott a pozsonyi székhelyű Jegesmegveklub (Ľadové Medvede) vezetője, Makai József.

A Dunaszerdahelyen praktizáló családi orvos arra számít, hogy egy hét múlva, Gútán ismét teljes csapattal vonulnak majd fel a az extrém sportágukat népszerűsítő Vág-parti rendezvényen.

ái

Címkék: fürdő