Helyi vállalkozókkal találkozott a nagymegyeri polgármester

2008. február 2. - 16:58 | Régió
Önkormányzati kezdeményezésre valósult meg február 1-jén a helyi kultúrházban az az összejövetel, amelyen Nagymegyer város polgármestere, Ladislav Rudický és a városi hivatal elöljárója, Kucsera Ilona találkozott a város vállalkozóinak egy csoportjával.

Az önkormányzat szeretne szorosabban együttműködni a helyi vállalkozókkal annak érdekében, hogy Nagymegyer minél hamarabb állhasson a gyorsabb fejlődés pályájára.

„Ehhez mindenképpen az kellene, hogy szervezettebb formában, mondjuk valamilyen polgári társulásként tudnák a várossal kapcsolatos meglátásaikat, ötleteiket közvetíteni az önkormányzat, illetve a képviselő-testület felé” – mondta beszédében a mintegy harminc meghívott nagymegyeri vállalkozónak a polgármester.

A vállalkozókat összefogó társulás hatékonyabban tudná érvényre juttatni kezdeményezéseiket, vállalkozói szándékaikat – ezt minden jelenlévő belátta, így abban is megegyeztek, ha tényleg hatékonyan szeretnének együttműködni a város fejlődése érdekében, akkor minél hamarabb tető alá kellene hozni e mostani kezdeményezésnek a lényegét, vagyis egy közös társulást. Egy ilyen hasonló már ugyan működik a városban, a Nagymegyeri Turisztikai Társulás, melynek képviselői is jelen voltak az eseményen, csak azt kell eldönteni, hogy hozzájuk társulnak-e más nagymegyeri vállalkozók, vagy létrehoznának egy teljesen újat.

Az előbbi társulásba, de az esetlegesen megalakuló későbbi polgári társulásba is bármelyik vállalkozó beléphet, és nem csak az idegenforgalom területéről. Az esemény részvevői végül abban egyeztek meg, hogy most mindenki átgondolja a felvázoltakat, majd március elején újra találkoznak és döntenek a megvalósítás módjáról, a további lépésekről.

Kovács Zoltán