Vadásztrófea-kiállítás Pódafán

2008. március 7. - 16:05 | Régió
Március 6-tól március 9-ig látható Pódafán az a vadásztrófea kiállítás, melyet a Szlovák Vadásztársaság dunaszerdahelyi járasi szervezetének elnöke, Jozef Bielik nyitott meg. A kiállításon a 2007-ben lelőtt állatok trófeái láthatók. A rendezvény fő szervezője Jozef Dohňanský, a Terület Nélküli Vadászok dunaszerdahelyi szervezetének elnöke.

Ladislav Dohňanský szerint egy ilyen kiállítás a vadászok számára nagyon nagy ünnep, mivel ilyenkor elemezni tudják, milyen volt az elmúlt vadászszezon. Azt is elmondta, hogy első allkalommal működtek együtt a szervezésben a Szlovák Horgásztársasággal.

Meghívott vendégként jelen volt a Vajdasági Vadásztársaság főtitkára, Jan Brtka professzor is, akinek nagyon tetszett a rendezvény, és elmondta, hogy az itt szerzett tapasztalatokat majd otthon is érvényesíti.

Előrelépés a korábbi évekkel szemben, hogy idén csak szarvasagancsból 219 darabot állítottak ki. Tizenöt éve, amikor az első ilyen kiállításon csak 36 ilyen trófea állt a szervezők rendelkezésére. Újdonság az is, hogy a kiállítás ideje alatt folyamatos filmvetítés zajlik, az érdeklődők a Csallóközi állatok életébe „kukkanthatnak bele.“

Az aranyérmet a legszebb trófeáért František Vankó, a Padány-bögellői vadásztársaság vadásza kapta.

(Vladislav Kmeť)

Címkék: vadászat, vadászok