Rendezett erdőparkkal bővül a nagymegyeri termálfürdő

2008. március 14. - 15:07 | Régió
A napokban kezdődött el a Corvin Mátyás Hévízfürdő területéhez tartozó több mint két hektáros erdős rész rendezett erdő- és pihenőparkká alakítása. A fürdőt üzemeltető Termál Kft. az ehhez szükséges engedélyeket már előzőleg beszerezte.

A szlovák természetvédelmi felügyelőségtől is megkapták a ritkításhoz szükséges jóváhagyást. Az engedély összesen 153 fa kivágására szól ezen a parcellán, ebből 75 az akác- és 78 a kőrisfa. Az eljárás folyamán a nagymegyeri erdőben a nem őshonos akácfákat és a főleg beteg, valamint sérült kőrisfákat vágják ki. A munkálatokat március végéig kell befejezni, még mielőtt a madarak elkezdenék a fészkelést.

A kivágott fák helyett a kft. köteles a város több utcájában összesen 160 fát telepíttetni, ez is az engedélyeztetés része volt, sőt három évig az esetlegesen elpusztuló egyedek helyett köteles újakat kiültetni. A leendő erdőparkban ligetes sétányok, térkővel kirakott járdák, pihenőhelyek, padok várják majd a látogatókat. Az érintett területet megtisztítják a buja aljnövényzettől, szétfúrják a kivágott fák után maradt gyökérzetet, mintegy húsz centiméter mélyen pedig teljesen átforgatják a földet, majd végül a füvesítést végzik el. A nyári főszezonra ez a terület már a Corvin Mátyás Hévízfürdő igazi relaxációs, szemet és lelket gyönyörködtető részévé válhat, a pihenni vágyók és a nyári forróságban a kellemes árnyékot kereső fürdővendégek számára – legalábbis a beruházással ezt szeretné elérni a létesítmény vezetése.

Kovács Zoltán