A nagymegyeri középiskolák is megemlékeztek 1848/49-ről

2008. március 15. - 14:30 | Régió
A magyar forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából a város középfokú tanintézményei is megünnepelték az egykori hősök emlékét.

Reggel kilenckor kezdődött a Corvin Mátyás-lakótelepi Középfokú Magán-szaktanintézet ünnepsége, a tanulók először a zsigárdi Arcok énekegyüttes műsorát hallgatták meg, a két énekesnőből és két énekesből álló csapat a forradalommal kapcsolatos megzenésített verseket adottt elő az iskola tanulóinak. Ezt követően a diákok egy csoportja irodalmi összeállításal méltatta az 1848-as magyar forradalom dicső napjait. Az ünnepi műsor után a Légy jó mindhalálig című filmet vetítették le a tanulóknak, majd 13 órakor megkoszorúzták a helyi református temetőben Szeghy Zsigmond 1848-as honvéd sírját.

A városban található Kereskedelmi Akadémia és Gimnázium tanulói délelőtt 10 óra 30 perckor emlékezett meg a forradalmi eseményekről. A diákok verses, énekes összeállítását - melyet Brunczvik Erika tanárnő tánckoreográfiája foglalt keretbe - az intézmény ebédlőjében tartották. Az ünnepségen felléptek a győri testvériskola, a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanulói is, akikkel Sőre Katalin és Vargáné Szabó Mária tanárnők jöttek el.

Nagymegyeren egyébként a hivatalos ünnepség 16.30-kor koszorúzással kezdődött Szeghy Zsigmond honvéd sírjánál, majd este hat órától a városi művelődési otthonban folytatódott a megemlékezés. Az ünnepi események szervezője a helyi Csemadok-szervezet és Nagymegyer önkormányzata volt.

Kovács Zoltán