3. Sulitúra vetélkedő

2008. március 28. - 17:26 | Régió
NAGYMEGYER - A kereskedelmi akadémia tanulói is bekapcsolódtak abba a vetélkedőbe, amelyet a Sulitúra Alapítvány hirdetett meg magyarországi és határon túli magyar nyelvű általános és középiskolák diákjai és tanárai számára.

„Minden csapat hat diákból és egy tanárból áll” – mondja a nagymegyeri csapat irányítója, Tóth Mónika tanárnő, akitől azt is megtudjuk, hogy a két részből álló versenybe összesen 83 csapat jelentkezett, ezek közül csak kettő van Szlovákiából, egyik a galántai gimnázium, a másik pedig a nagymegyeri kereskedelmisek csapata. Az utóbbi együttest kizárólag elsősök akotják, méghozzá Sárik Éva, Neilinger Krisztina, Bartalos Edina, Varsányi Diana, Makó Melinda és Levánszky Alexandra.

A vetélkedő során, mely február 12-től április 6-ig tart, a lányoknak logikai, általános műveltségi és kreatív feladatokat kell megoldani. A nyolc forduló alatt 20-20 tesztfeladatot kell megválaszolni, a feladatokat minden hét keddjén 14 órától elérhetők a Sulitúra vetélkedő honlapján, a megjelenést követő 24 órán belül kell visszaküldeni a válaszokat, minél hamarabb teszik ezt meg a diákok, annál több pontot szerezhetnek az internetes vetélkedőben.

„Ez a verseny egyik része, emellett minden fordulóban kreatív feladatokat is el kell végezni, fotódokumentáljuk, aztán 24 órán belül ezt is el kell küldeni interneten keresztül. A vetélkedő folyamán már készítettünk saját logót, felénekeltük az indulónkat is, gyurmából elkészítettük a kabalánkat, a lányok verset írtak, túráztunk Nagymegyeren, az útvonalról térképet készítettünk. A kreatív feladatok keretén belül úgynevezett suliolimpiát rendeztünk, a részvevők hullahoppoztak, összekötött kézzel kosárra dobtak, zsákban ugrálásban versenyeztek, ugrálóköteleztek, 11-es rúgó versenyben szerepeltek” – sorolja a színesebbnél színesebb feladatokat Tóth Mónika tanárnő.

A nagymegyeriek a magyarországi alapítvány által meghirdetett vetélkedőben a részvételt tartották a legfontosabbnak, a megmérettetés befejezése előtt a középmezőnyben találhatók. A versenyben legjobban szereplő hat csapat részt vehet majd a Görögországban, június 13-22. között megrendezendő döntőben.

Kovács Zoltán

Címkék: vetélkedő