Olvasói versenyeket értékeltek a nagymegyeri könyvtárban

2008. április 4. - 18:28 | Régió
A márciusi könyvhónap alkalmából a városi művelődési otthon és a könyvtár három olvasói verseny eredményét is értékelte április 2-án, a versenyekben eredményes részvevők szerda délután egy meghitt összejövetelen vehették át a jutalmakat.

A Ki lehetek én? elnevezésű irodalomtörténeti kvízjáték, melyet a helyi kábeltévében is meghirdettek, győztese a nagymegyeri középiskolás, Németh Beáta lett. A könyvtár öt író, illetve költő életének rövid történetét adta meg hiányos adatokkal, ennek alapján kellett kitalálni a konkrét személyt.

A másik két olvasói pályázat Mátyás királlyal volt kapcsolatos, az egyik a Hunyadi Mátyás, a jégen választott király elnevezést viselte, ebbe rejtvényfüzet formájában kapcsolódtak be a részvevők, míg a másikat az Érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár hirdette meg Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából. Az előbbiben a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskolából Ábrahám Andrea, Fehér Anita, Mikolai Réka, Nagy Linda és Filipská Anita, az ekecsi Arany János Alapiskolából Faragó Dávid, Fekete Dávid és Takács Péter, a felsőpatonyi alapiskolából Horváth Annamária, Lieskovský Ádám és Izsmán Tamara, míg az érdi könyvtár internetes vetélkedősorozatában a felsőpatonyi Horváth Annamária és az ekecsi Ollé Tamás volt eredményes. A kiértékelésen jelenlévő sikeres megfejtőknek járó könyvjutalmakat a nagymegyeri városi művelődési otthon igazgatója, Gútay László kezéből vehették át a fiatalok.

Kovács Zoltán

Címkék: könyvtár, vetélkedő