Országos vetélkedő népdalénekesek és kamara népdalkörök részére

2008. május 3. - 17:51 | Régió

A Zsigárdi Polgári Társulás a Kaszás Attila Kultúrális Fesztivál keretén belül meghirdeti a népdalénekesek és kamara népdalkörök országos vetélkedőjét, amelyre az érdeklődők június 10-ig az alábbi feltételek alapján jelentkezhetnek.

A verseny szabályai és általános tudnivalók:

1. forduló – az versenyzők a következő tájegységek: Mezőség, Mátyusföld, Liptó (Liptov,  Podpoľanie) dalaiból válaszatnak egy-egy szlovák. ill. magyar népdalt (maximális műsoridő 5 perc); 2. forduló – szabadon választott népdalok (maximális műsoridő 5 perc).

A nápdalkörök maximális létszáma 12 személy lehet, alsó korhatár 10 év. A zsűri összetétele: Agócs Gergely, Korpás Éva, Angela Vargicová.

A vetélkedő időpontja és helyszíne: 2008. július 3., Zsigárdi Kultúrális-Közösségi és Tájékoztató Központ.. Díjak: 1. díj: 30 preces demo hanganyag rögzítése, fellépés a komáromi RÉV zenekarral Szlovákiában és Magyarországon; 2. díj: Könyv- és CD csomag 3000 korona értékben; 3. díj: Könyv- és CD csomag 2000 korona értékben. A díjazottak gálaműsora 2008. július 5-én Zsigárdon, a szabadtéri színpadon lesz.

Jelentkezni – 2008, június 10-ig – a név, az életkor, a postacím, a telefonszám ill. e-mail cím feltüntetésével a következő címen lehet: Žihárecké občianske združenie pre rozvoj občianskej iniciatívy č. 82,  925 83 Žihárec, e-mail: kic@regioportal.sk. Bővebb információk: Kiss László, tel.: 0915/ 77 77 01, e-mail: kic@regioportal.sk.

A főtámogató zsigárdi községi önkormányzata mellett a rendezvényt a Szlovák Köztársaság Kultúrális Minisztériuma is támogatja.

(--er)