Fogytak, de gyarapodtak

2008. június 5. - 13:00 | Régió
Kiválóan szerepelt a dunaszerdahelyi Smetana ligeti nyolcéves gimnázium, valamint a komáromi, Rozmaring utcai alapiskola  – három pedagógus és nyolc növendék alkotta – csapata Pozsony-Ligetfaluban.

A Könnyebb súllyal könnyebben megy (Ľahšie to ide ľahšie“) verseny országos döntőjének huszonnégy együttes közé bejutottak az ekecsi, a nagymegyeri és a komáromi, Rozmaring utcai alapiskolások is. A verseny tulajdonképpen háromtusából – akadályfutás, ugrás és bukfencek – állt, amelynek minden megyéből egy-egy győztese lett. Ők csapatonként 200 ezer koronás sportszerek és sportesztközök vásárlására jogosító utalványt nyertek. Ezek közé tartoztak a dunaszerdahelyiek  is. A három pedagógus (Németh Viktor, Csejtey Ilona és Takács Anett), valamint a nyolc növendék (Martin Majerský, Nagy Dóra, Dominik Malý,  Bianca Krížková, Lukáš Procházka, Mercedes Repka, Filip Roth és Natália Pavčová) kiváló teljesítményt nyújtott. Elsők lettek a komáromiak is.

A rendezvényen neves sportolók (többek között Ľubomír Višňovský jégkorongozó és Filip Šebo labdarúgó) is hozzájárultak a nagyszerű hangulathoz. Estére minden résztvevő és néző meggyőződhetett arról, hogy érdemes sokat és rendszeresen sportolni, mozogni, mert könnyebb súllyal valóban könnyebb az élet…

elba 

Címkék: kövérség, verseny