Járműmatuzsálemek csillogása

2008. június 24. - 22:25 | Régió
NAGYMEGYER – Az oroszvári székhelyű Veteran Car Club Bratislava immár 12. alkalommal szervezte meg a veterán kategóriájú gépkocsik és motorkerékpárok 500 km-es túráját. A június 11-15. között megrendezett akciónak három szakasza volt.

A szervezők Dél-Szlovákia kivételes hévízforrásainak megismerése jegyében hirdették meg a versenyt, hogy a különböző országokból érkező autósok is megismerhessék ezeket a „vizes kincseket”. Dunaszerdahelyen, Párkányban és Nagymegyeren is megmártózhattak a termálfürdők medencéiben. Az egyes szakaszok pihenőhelyein meg az érdeklődők nézhették meg közelről a veterán autók ritka példányait.

Az emléktúra részvevőit Bősön fogadták még szerdán, innen indultak az egyes szakaszokra. A dunaszerdahelyinek elkeresztelt Ielső szakasz június 12-én indult Bősről, majd Csilizpatas, Padány, Albár, Vásárút, Pozsonyeprjes érintésével érkeztek meg Dunaszerdahelyre.

A következő szakasz a Komárom–Párkány–Esztergom nevet kapta, megint Bősről indultak a veterán autók, Nagymegyer érintésével, Komáromon keresztül jutottak el Párkányba, majd Esztergomba. A nagymegyeri menet volt a sorrendben a harmadik, szombaton is Bősről lódultak neki az öregebbnél öregebb, de annál szebb autómatuzsálemek, hogy Alistál, Nyárasd és Ekecs érintésével megérkezzenek a nagymegyeri termálfürdő sétányára.

Az érdeklődők megcsodálhatták a majd‘ százéves példányokat is. Az idei versenybe tíz országból összesen 120-an neveztek be, ebből 112-en az autók kategóriájában.

Kovács Zoltán

Címkék: veterán autók