Egy nap alatt kilenc autófeltörés Kassán

2008. július 30. - 12:18 | Régió
Rekordmennyiségű gépkocsit törtek fel kedden Kassán – tájékoztatta a Paramétert Jana Demjanovičová, a kelet-szlovákiai megyeszékhely rendőrségi szóvivője.
A U.S.Steel Rt.bejárata előtt lévő nagy parkolóban hat járműt törtek fel, s mindent elvittek, ami mozdítható volt: autórádiókat, CD-lejátszókat, cigarettát és még aprópénzt is. Még az elsősegély nyújtásához szükséges egészségügyi dobozokat is ellopták. A kár öszesen több mint 73 ezer korona. Egy autót el is kötöttek, amelyet megrongálva a közeli Nagyidán találtak meg. A tulajdonos kára 32 600 korona.

A megyeszékhelyen a Ladislav Novomeský utcában egy Fiat Doblo márkájú gépkocsiból vittek el két mobiltelefont, egy GPS-műholdkövető készüléket, s némi készpénzt, összesen 26 600 korona értékben. Egy másik utcában két Mercedes típusú gépkocsit is feltörtek kedden. Az egyikből a notebook, mobiltelefon és készpént tűnte el 85 ezer korona értékben, a másik járműől az autórádiót, a mobiltelefont, a személyi iratokat lopták el, s a kesztyűtartóban elhelyezett készpénzt is. A kár összesen 70 ezer korona.

Címkék: autófeltörés