Az MKP városi szervezetének tagjai áskálódnak Tornalja polgármestere ellen

2008. augusztus 5. - 20:15 | Régió
DubovsLászló az ellene foganatosított vádemelési javaslatra reagálva közölte a Paraméterrel, hogy mióta – immár a második választási ciklusban – polgármester, folyamatosan támadják őt a Magyar Koalíció Pártja városi szervezetének bizonyos tagjai.

Amint azt a hírügynökségeknek is elmondtam már, 2005 óta többször feljelentettek, jellemzően névtelenül. Ez idáig viszont minden egyes vizsgálat negatív eredménnyel járt, vagyis minden esetben cáfolni tudtam a feljelentésekben megfogalmazott vádakat. Az ellenem áskálódó pártcsoport tagjainak nyilván az fér a bögyébe, hogy két választást is független jelöltként nyertem meg Tornalján. Megválasztásom után pedig félreérthetetlenül közöltem valamennyi politikai párt, így az MKP helyi politikusaival is, hogy az önkormányzati ügyek intézése során semmilyen párttal nem kívánok egyezkedni. Ettől kezdve lettem nemkívánatos személy az MKP-sok számára is" – jelentette ki Dubovský László. Majd hozzátette, amíg a vizsgálat ismét ki nem deríti, hogy koholt vádak alapján akarják őt lejáratni, sajnos Tornalja város hírnevével egyetemben, nem kíván részletekbe bocsátkozó nyilatkozatokat tenni a jelenlegi vizsgálattal kapcsolatban. Egy biztos – közölte befejezésül – a lelkiismeretem tiszta, nevetségesnek tartom, hogy bármilyen módon megkárosítottam volna a közvagyont.

A 34 éves polgármestert hűtlen vagyonkezeléssel vádolja az ügyészség, mert szerintük megalapozott a gyanú, hogy a képviselő-testület beleegyezése nélkül használta a város pénzét, abból több kulturális városi akciót fizetett, és a kiadásokat nem könyveltette le.

-para-