Lopnak, csalnak, rongálnak

2008. augusztus 14. - 12:48 | Régió

A Dunaszerdahelyi járásban csupa ilyen esetekben indított bűnvádi eljárást a rendőrség az elmúlt napokban.

Kedden egy 40 éves férfi a Dunaszerdahely kataszterébe tartozó Csótfa településen tört be egy raktárépületbe, ahonnan elektromos hosszabbító kábelekkel szeretett volna távozni, ám a tulajdonos tetten érte őt. Erre az elkövető kést rántott és megöléssel fenyegette nemcsak a tulajdonost, hanem a helyszínre érkezett további férfit is. Szerencsére erre nem került sor, ám a betörésével 12 ezer korona kárt okozó férfit akár két évig terjedő szabadságvesztésre is elítélhetik.

A zsebtolvajlás nem kevésbé dicstelen tettét követte el ugyanazon a napon Nagymegyeren egy 31 éves férfi, aki a 67 éves áldozata ingzsebéből a nyílt utcán lopta el annak 2000 koronát tartalmazó bőr pénztárcáját a személyi okmányaival egyetemben. S ezért hasonló büntetési tétel fenyegeti, mint az előbbi eset elkövetőjét.

Hitelcsalás vétségének elkövetésével egy 22 éves fickót gyanúsítottak meg, aki egy bizonyos hitelközvetítő társaságtól úgy vett fel 14 ezer korona készpénzkölcsönt, hogy esze ágában sem volt azt 9 hónapon át részletekben törleszteni, hiszen már a szerződés megkötésekor hamis adatokat közölt munkaadójáról. Mire az említett társaság észbekapott, már 30 ezer korona tartozás volt a fickó rovásán.

Idegen tulajdon megrongálásában pedig egy 20 éves fiatalembert marasztaltak el a rend őrei, aki múlt vasárnap délután a dunaszerdahelyi Sport utcában előre megfontolt szándékkal ripipityára tört egy 10 000 koronás plasztik ajtót, amit a 60 éves tulajdonos természetesen nem hagyott annyiban.

(--er)

Címkék: bűnözők, bűnügy