Iskolakezdésre befejezik a villanyvezetékek rekonstrukcióját

2008. augusztus 20. - 15:58 | Régió
Nagymegyer – Még július elején kezdődött el a villanyhálózat rekonstrukciója és a világítótestek cseréje a város magyar alapiskolájának épületében, mely a Bartók Béla Alapiskolán kívül a közös igazgatósággal rendelkező Kereskedelmi Akadémiának és Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnáziumnak is az otthona.

A pozsonyi székhelyű Inlight Kft. a galántai Europartner céggel végezteti a szükséges munkálatokat, az utóbbi tulajdonosa, Kubovič László a Paraméter kérdésére elmondta, hogy a nagy volumenű munkálatokkal szeptember 1-jére végeznek.

"A még az ötvenes években épült négyszintes épületben minden villanyvezetéket kicserélnek, új konnektorok, villanykapcsolók, lámpatestek kerülnek a régiek helyére.„A megvalósítás vége felé közeledő beruházás mintegy 6 millió koronát emészt fel. A villanyszerelők folyamatosan dolgoztak az elmúlt két hónapban, még szombaton és vasárnap is. Beosztva az igazgatóhelyettesekkel mindig valaki itt volt az iskola vezetéséből, hogy egy esetleges probléma felmerülésekor azonnal tudjunk reagálni, hiszen nagyon szoros a határidő. Az elkövetkező napokban este nyolcig fognak dolgozni a szakemberek, hogy iskolakezdésig elkészüljenek munkájukkal. A tanítás mindenképpen elkezdődik szeptember 2-án” – tájékoztat Sebő Erzsébet, az egyik legnagyobb tanulólétszámmal rendelkező szlovákiai magyar alapiskola igazgatója.

A bontással járó szerelés után folyamatosan takarítják az elkészült osztályokat, ha kell felcsiszolják a parkettot, kimeszelik a falakat. Még ugyan rengeteg a munka, de mindenki bízik benne, hogy szeptember 2-án már a tanulók vehetik birtokukba a tantermeket.

Kovács Zoltán