Borfesztivál Komáromban

2008. augusztus 26. - 21:48 | Régió
Szeptember 5-én kezdődik és három napig tart a Komáromi Borkorzó elnevezésű fesztivál. Az eseményre a történelmi belvárosban, a patinás Tiszti Pavilon udvarában és a Klapka téren kerül sor. 

A város polgármestere, Bastrnák Tibor reméli, hogy a fesztivállal hagyományt teremtenek és egy új rendszeres őszi eseménnyel gazdagodhat a város és a régió kulturális élete. A térre látogatókra gazdag gasztronómiai és kulturális élmények várnak.

A fesztiválozók a környékbeli borászok legkiválóbb nedűi mellett neves magyarországi termelők borait is megkóstolhatják. Bemutatkozik a villányi Kiss Gábor, a balatonboglári Légli Ottó, a csopaki Jásdi István és a Dorogi testvérek pincészete. Bott Frigyes borász elmondása szerint a külföldi pincészeteken kívül olyan helyi termelőket hívtak meg, akik terméskorlátozással termesztett szőlőből állítják elő boraikat. A fesztivál kulturális programja is változatosnak ígérkezik. Az érdeklődőket és a borkedvelőket népzenei, világzenei és dzsesszkoncertekkel, valamint színházi előadásokkal és gyermekprogramokkal várják a Tiszti Pavilon udvarában található szabadtéri színpadon. A fellépők zöme a régióból való. A szervezők ezzel is próbálják megőrizni az esemény helyi jellegét. A helyszínen felállított standokon ételkülönlegességekkel is várják az ínyenceket. Kóstolgathatunk tönkölybúzából készített ételeket, hal- és vadételeket, sajtokat, kézzel nyújtott réteseket és egyéb finomságokat. Szombaton, szeptember 6-án megrendezik az első komáromi Jókai-bablevesfőző versenyt is.

K. B.