Otthon a kajaknégyes és Ódor Éva

2008. augusztus 26. - 10:37 | Régió
Hétfő este érkezett haza Pekingből az olimpiai ezüstérmes komáromi kajaknégyes, és Ódor Éva asztaliteniszező. A komáromi Klapka téren népes tömeg fogadta őket, szólt a We are the champions is.

A komáromi különítmény nem sokkal kilenc óra után érkezett meg az ünnepség helyszínére, ahol a lelkes tömeg hosszú tapssal köszöntötte őket. Tarr György, Vlček Erik, Riszdorfer Mihály és Riszdorfer Richárd fáradtan bár, de válaszoltak a műsorvezető kérdéseire, elmondták, hogy nagyon büszkék erre az ezüstre, és 4 év múlva Londonban az arany megszerzése lesz a céljuk.

Ódor Éva, aki nem végzett pontszerző helyen az olimpián, elmondta, hogy egyáltalán nem csalódott, mert ez volt az első olimpiája. Peking után egyébként nem is fog pihenni, két nap múlva Olaszországba utazik egy versenyre.

A szponzorok köszöntője, az ezüst-futam megtekintése, és Bastrnák Tibor záróbeszéde után véget ért az ünnepség, az olimpikonok fogadáson vettek részt, a téren pedig zenészek szórakoztatták tovább a közönséget.

Tudósítónk jelenti:

Komáromban, a Klapka téren tegnap késő este több száz fős lelkes tömeg fogadta a Pekingben ezüstérmet nyert kajaknégyest: Riszdorfer Mihályt, Riszdorfer Richárdot, Erik Vlčeket és Juraj Tarrt, valamint a szintén komáromi Ódor Évát, aki a női asztaliteniszezők egyéni versenyében a 33. helyen végzett.



Az olimpikonokat először Bastrnák Tibor polgármester köszöntötte, majd „átadta” őket Keresztényi Gábor sportújságírónak, aki kötetlen, szellemes beszélgetés keretében eleveníttette fel a fiúkkal a Pekingben történteket. Természetesen jelen volt Soós Tibor edző, a csapat sikerkovácsa is, akinek szintén bőven kijutott az ünneplésből. A jelenlévők ezt követően egy nagy kivetítőernyőről még egyszer megtekintették a futamot, és utána percekig visszhangzott a téren: „Szép volt, fiúk…!”



Vas Gyula