Húsz koronás kárászért is dutyiba lehet kerülni?!

2008. szeptember 6. - 09:53 | Régió
A nyílt utcán elkövetett rablásért, lopásért, két esetben pedig orvhalászatért indított bűnvádi eljárást a rendőrség a Dunaszerdahelyi járásban. 

 

Miként a nagyszombati kerületi rendőrkapitányság sajtóosztályának jelentéseiből kitűnik, 3-tól akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az a 24 éves dunaszerdahelyi férfi, aki múlt szerdán dél tájban megtámadott egy helybeli 33 éves nőt a dunaszerdahelyi Kondé püspök utcában. A károsultat előbb megszólította, aztán megragadva a kezét a járdakorláthoz szorította őt, majd a jobb kezéből kitépte a mobiltelefonját. A nő nem vesztette el a lélekjelenlétét, a futásnak eredő fickót meg utolérte, elkapta a pólóját, ám a férfi kitépte magát, a nőt durván a földre lökte és elszelelt. Menekülés közben, az elrabolt mobiltelefonnal együtt azonban elkapta őt és nyomban kihallgatásra vitte őt a riasztott rendőrjárőr. 

Lopás bűncselekményéért szintén dunaszerdahelyieknek, egy 15 éves fiúnak és 29 éves társának kell felelniük. Akik hétfőn, röviddel éjfél előtt betörtek a Galántai úti cukrászdába, ahol a regisztrációs pénztárgépből elloptak több mint 1700 koronát, a pénztárgép megrongálásával viszont ennél sokkal nagyobb, mintegy 6000 koronás kárt okoztak a tulajdonosnak. Ezért kétéves szabadságvesztés fenyegeti őket, a fiatalabb elkövetőt persze csak ennek fele. 

S végül: az orvhalászat vádjával kell szembesülnie annak az 52 éves járásbeli férfinak, aki hétfőn délután a Nyárasd kataszterébe tartozó halnevelő kanálisban rabsickodott, ahogy mondani szokták. Mindössze egy ezüstkárászt sikerült fognia addig, amikor elfogták az ellenőrök s bár a horgász-szövetségnek mindössze 20 koronás kárt okozott, bizonyított orvhalászatért egészen 2 évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetése. Viszont szigorúbb, 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetési tétele annak a 39 éves, szintén járásbeli férfinak, aki augusztusban a szintén nyárasdi kataszterbe tartozó Bélekürti kanálison fogta tömegesen a halat. Egy házilag készített 2 x 2 méteres táplival.

(–re)

Címkék: bűnözés, bűnözők