Nyárbúcsúztató őszköszöntővel

2008. szeptember 15. - 17:01 | Régió
NAGYMEGYER – A városi művelődési központ családi délutánra invitálta vasárnap a nagymegyerieket. A nyárbúcsúztatóként meghirdetett kulturális esemény helyszíne a Szent István utcában található egykori zárda udvara volt.

A kissé hűvös időjárás ellenére is nagyon sokan nézték meg a délután három órakor kezdődött programok sorát. A dunaszerdahelyi Aranykert Bábszínház két előadását is láthatták a gyerekek, előbb a Kelekótya kiskakast, majd a Tojásmesét. A sokszínű műsorözön következő fellépője a helyi Csiribiri gyermek néptánccsoport volt, majd a művelődési otthon City Dance Club moderntáncosai szórakoztatták a közönséget, mindeközben a zárda bejáratánál felállított légvárban kedvükre csúszdázhattak az apróságok, vagy akár kifestethették arcukat.

Vörös Sándor bűvész varázslatait sok gyerek szájtátva nézte végig, de óriási sikert aratott a fiatal Somogyi Krisztina és Házi Attila társastánc bemutatója is. A délutáni, koraesti varázslat a Kisvarázs koncertjével folytatódott, a gyerekdalok bizony tűzbe hozták a csöppségeket. A nyárbúcsúztató, vagy a hideg időjárás miatt inkább őszköszöntőnek is mondható akció sztárvendége a magyarországi Notár Mary volt, akire már mintegy ezren voltak kíváncsiak. A forró hangulatú koncertet Zohra hastánca követte, majd a nagymegyeri fiatalokból álló Undermind rockzenekar zárta a jól sikerült nyárbúcsúztatót.

Kovács Zoltán