Eltűntek az R. fivérek!

2008. szeptember 23. - 23:59 | Régió
DUNASZERDAHELY – A rendőrség által is megerősített információnk szerint múlt csütörtöktől nem találják R. Szilárdot és testvérét, Csabát. A hírt Both Péter dunszerdahelyi rendőrkapitány is megerősítette a Paraméternek, ám további részleteket nem árult el az üggyel kapcsolatban.

A Paraméternek nyilatkozva a fivérek apja elmondta, hogy a bejelentést ő maga és menye tette a rendőrségen. A két testvét szerdán délután azzal mentek el otthonról, hogy üzleti tárgyalásra várják őket. „Szerda este fél hattól hiába hívogatjuk őket, mindkettőjük mobilja ki volt kapcsolva, és azóta sem adtak semmilyen életjelt magukról. Mivel ilyesmire eddig nem volt példa, úgy döntöttem, bejelentést teszek a rendőrségen“ --  közölte a Paraméterrel R. András. Pénteken, a délelőtti órákban rendőrségi helikopter is körözött a város felett, vélhetően összefüggésbe hozható a két férfi eltűnésével.

R. Szilárdot és testvérét, Csabát az 1999-ben, a dunaszerdahelyi Fontána étteremben elkövetett véres maffialeszámolás megszervezésében való közreműködéssel gyanúsították, majd vádolták. Ők azonban máig tagadják ezt. Mindketten öt évet töltöttek vizsgálati fogságban, s ezután a hatályos törvénynek megfelelően kikerültek a vizsgálati fogságból, s azóta szabadlábon védeznek. Ítélet azóta sem született az ügyben. Lapzártánk előtt ismét felhívtuk Both Péter járási rnedőrkapitányt, aki elmondta, hogy a fivérek nem kerültek elő, a nyomozást folytatják.

-para