Vérszagra gyűlt az éji had?

2008. szeptember 30. - 23:04 | Régió
DUNASZERDAHELY – Továbbra sincs hivatalos információ a két héttel ezelõtt eltûnt R. fivérek sorsáról. Édesapjuk a Joj kereskedelmi tévének nyilatkozva a múlt héten elmondta, hogy felkereste a nyékvárkonyi N. Zsoltot, aki annyit elismert, hogy valóban találkozott a fiaival, de csak mintegy tíz percig tárgyaltak.

Arról azonban semmit sem közölt, hogy a testvérek azután hova mentek vagy esetleg kikkel távoztak. R. András a kamerák előtt ismét azt hangoztatta, hogy fiainak semmi köze sincs az 1999-es dunaszerdahelyi véres maffialeszámoláshoz. Értesüléseink szerint a rendőrség egyelőre több feltevés alapján nyomoz. Nem zárják ki, hogy gyilkosság történhetett, ezért már különleges készülékkel felszerelt, úgynevezett hullakereső helikoptert is bevetettek. Házkutatást tartottak N. Zsoltnál, de ugyancsak eredménytelenül. Egyelőre azt is vizsgálják, hogy nem menekültek-e külföldre, hogy elkerüljék az ellenük indított bűnvádi eljárást. Érdeklõdésünkre Both Péter járási rendőrkapitány annyit közölt, hogy nem óhajt bővebb tájékoztatást nyújtani.

Múlt pénteken a rendőrség figyelmét is felkeltette az a fiatalemberekből álló 20-30 fős társaság, amely pénteken este Dunaszerdahely szórakozóhelyein mutatkozott és ünnepelt. Egyelőre nem tudni, az esemény összefüggésbe hozható-e a Raisz fivérek eltűnésével. Az viszont tény, hogy ezen az estén a Dunaszerdahelyen ismert, alvilági körökkel is összefüggésbe hozható személyek először a Legendary pubban italoztak, majd onnan a Lidl bevásárlóközpont parkolója közelében található egyik szórakozóhelyre mentek át, amely állítólag Raisz Szilárd és Csaba gyakori tartózkodási helye volt. Nem mellesleg hétvégenként őrző-védő cégük emberei ügyeltek ott a rendre.

Szemtanúk szerint galántai, komáromi, dunaszerdahelyi, rimaszombati rendszámú kocsikkal volt a népes társaság. Értesüléseink szerint köztük volt  N. Zsolt is, aki szeptember 17-én utoljára beszélt az eltűnt testvérekkel. Az egyik vendég állítása szerint az este folyamán kommandósok lepték el a dunaszerdahelyi szórakozóhelyet és igazoltatták a jelenlévőket. A társaság később Bősre ment, ahol viszont a rendőrségi kommandósok véget vetettek a vonulásnak. Állítólag földre fektették a banda minden egyes tagját, igazoltatták őket, de sem náluk, sem autójukban nem találtak semmit.

Para