Ajándék Viktóriának

2008. október 13. - 18:04 | Régió
A királyrévi magyar tannyelvű alapiskolába vitt ajándékot hétfőn délután Tibor Mikuš, a nagyszombati megye ispánja Kvarda József alispán és Štefan Murárik, szekcióvezető társaságában.

A megyei vezetőktől egy egészségkárosult tanuló kapott notebookot. Az ajándék egy pályázat nyomán jutott el a galántai járásbeli község iskolájába, amelyre Pavel Racsko polgármester jelentkezett.

A megajándékozott kislány Nagy Viktória édesanyja is jelen volt az eseményen, amit meghatódottáságban meg is könnyezett. „Nagy öröm ez nekünk, hogy kislányunknak, aki légzési rendelleneséggel született s ennek következtében majdnem megbénult a jobb oldala, ilyen módon is segítséget nyújtanak a tanulásban. Viktória most már ugyan tud járni, bal kézzel írni is megtanult, de a számítógép nagyban megkönnyíti majd a tanulást is, hiszen azért fáradékonyabb, mint egy egészséges vele korabeli gyerek. Bár el kell mondja, így is az osztály legjobbjai közé tartozik. Ugyanígy örül majd Viktória huga, az ötéves Edina is, aki viszont hála istennek egészségesen született. Nagyony boldog vagyok, hogy Viktoria osztálytársai is szinte úgy örülnek Viktória ajándékának, mintha ők kapták volna“ – így az édesanya.

Megszólaltattuk Viktóriát is, aki elmondta, igen régen vágyott már egy számítógépre. „Fantasztikus dolog ez számomra, hiszen sok mindent kiolvashatok majd belőle, ami a tananyaghoz szükséges. Sokat vagyok egyedül otthon, hiszen édesanyám egy pékségben dolgozik, apu pedig ács, és nem igen tudok sokat járni. Ez a notebook lesz majd a társam“ – mondta Viktória.

Vladislav Kmeť