Rendkívüli ülés, módosított költségvetéssel

2008. október 21. - 13:31 | Régió

Pénteken rendkívüli ülést tartott a párkányi képviselő-testület, mert módosítani kellett az Ady utcai szlovák alapiskola felújításának uniós pályázatát.

A pályázatot az építésügyi tárca írta ki, a múlt héten pedig már be kellett adni, tehát az idő is szorongatta a testületet. A szeptemberi ülésen ugyanis eredetileg megszavazták a projekt 16,5 millió koronás költségvetését, ám a fűtésrendszer állapotának teljes körű felmérésére csak ez után került sor, s mint kiderült, a kazánokat, a hővezetékeket is cserélni kell, hogy energiatakarékos, korszerű fűtés legyen, ha már egyszer ajtó, ablakcsere, hőszigetelés valamint a C pavilon tetőszerkezetének cseréje is lesz. Emiatt a 16.5 millió koronás projekt 20,2 millió koronára módosult –ezt szavazta meg most a testület, s ekkora költségvetésű pályázatot adtak be.

Mint azt Proszonits László mérnök, képviselő portálunknak kifejtette: két ok miatt is indokolt a fűtésrendszer átalakítása: egyrészt azért, mert ha az épületrészek felújításával egyszerre végzik el a kazánház és melegvízellátás rekonstrukcióját, akkor az iskola épülete legalább harminc évig rendben van, másrészt pedig idén január elsejétől már kötelező alapfeltétel a pályázatoknál a hőreguláció bemutatása, s idén januártól már az energetikai számításokat is be kell adni - ezt az energetikai központ is figyeli és ellenőrzi.

A pályázatot év végéig bírálják el, ha nyernek, akkor 2009. júniusától 2009. decemberéig zajlana a teljes körű átalakítás és felújítás. A munkák nagy részét természetesen a szünidő alatt végeznék el. Az iskola C pavilonja új sátortetőt kapna, új kazánokat és új melegvízellátó berendezést szerelnének be, a tornatermet, az összekötő folyosót és a főbejáratot is korszerűsítenék, hőszigetelnék a falakat, új nyílászárókat szerelnének be, továbbá az iskola új kerítést is kapna, mert az előzőt vandálok rombolták szét. A 20,2 milliós pályázat önrészét, 1millió 100 ezer koronát fenntartóként Párkány városa fizeti.

csernák vilmos - paraméter