A szakközépiskolát is felújítanák

2008. október 21. - 19:32 | Régió
Szerdán nyújtja be a Párkányi Régiófejlesztési Ügynökség azt a pályázatot, amellyel pénzt szeretnének nyerni a szakközépiskola épületének korszerűsítésére.

A projekt beadója fenntartóként Nyitra Megye Önkormányzata. A szlovák és magyar tannyelvű, mesterembereket képző párkányi szakközépiskola vissza nem térítendő céltámogatást szeretne kapni az építésügyi tárcától a tornateremre, az öltözőkre, a műhelyekre és a tantermekre. Új hőszigetelésről, tetőszerkezet-javításról, ajtó- ablakcseréről van szó. A pályázat összköltségvetése 18 millió korona, ebből az önrészt, 900 ezer koronát, a megye biztosítja. A többi pénzt a Regionális Operatív Program 1.1-es fejezetéből szeretnék megnyerni - tudatta portálunkkal Tóth Attila, az ügynökség igazgatója.

Az iskola a felújítástól jelentős energiamegtakarítást vár, tehát a kisebb fűtés- és energiaszámlák után már az intézmény belső tereinek és berendezésének felújítására is maradna pénz. Ha a pályázat sikerül, akkor elvileg a szakközépiskolát már 2009-ben fel lehet újítani. A pályázatot a Nyitra megyei közgyűlés is jóváhagyta.csernák vilmos -paraméter